Direct naar de content

Jongste gebiedscommissielid Piet Koole geïnstalleerd

“Ik ben geen politicus, ik doe dit voor bewoners.”

Piet Koole, 18 jaar, is gisteravond geïnstalleerd als lid van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek. Koole is het jongste gebiedscommissielid van Rotterdam.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar, hebben de bewoners van Hillegersberg-Schiebroek de jonge SP’er als hun vertegenwoordiger voor de gebiedscommissie gekozen. Hij was toen 17 jaar en mocht daardoor nog niet aantreden. Partijgenoot Jelle Tiernego heeft Koole tot aan zijn 18e verjaardag vervangen. Vorige week was het zover, zodat hij nu het stokje van Tiernego heeft overgenomen en plaats heeft genomen in de commissie.

Piet Koole, student Ruimtelijke Ordening en Planologie, heeft er veel zin in: “Ik had liever vorig jaar al begonnen, maar heb mijn geduld op de proef moeten stellen. Ik heb alle ontwikkelingen op de voet gevolgd en ben goed ingewerkt. In het gebied ben ik actief voor de SP. Ik ga bij bewoners langs en met hen in gesprek. Ik wil horen wat hen echt bezighoudt en wat hun wensen zijn, zodat ik dat onder de aandacht van de Coolsingel kan brengen.”


Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met Louise Kuijpers, gebiedscommunicatieadviseur, 06 22 60 51 77 of mail naar lml.kuijpers@rotterdam.nl