Direct naar de content

Jon Meijer per 1 januari 2019 concerndirecteur Werk & Inkomen

Jon Meijer, momenteel concerndirecteur Dienstverlening, is vandaag door het college van B&W benoemd tot concerndirecteur Werk & Inkomen (W&I). Jon begint op 1 januari 2019 in deze functie.

Jon Meijer werkt sinds 2004 bij de gemeente Rotterdam. Na diverse management- en directiefuncties bij Stadsbeheer, was hij directeur a.i. van de DCMR Milieudienst Rijnmond. In 2015 werd Jon Concerndirecteur Dienstverlening en gaf daarmee leiding aan onder meer Belastingen, Publiekszaken, het gemeentelijke callcenter, het Gemeentearchief en de organisatie van de verkiezingen. Onder leiding van Jon is de dienstverlening van het cluster toegankelijker gemaakt voor de Rotterdammer. Voor zijn loopbaan bij de gemeente werkte Jon in verschillende commerciële (management)functies in de food- & non food industrie. Jon Meijer volgt bij W&I Vincent Roozen op, die sinds oktober van dit jaar gemeentesecretaris is.

Wethouder Adriaan Visser (wethouder Financiën, organisatie, haven en grote projecten): “Jon Meijer heeft ruime managementervaring bij de gemeente Rotterdam. Hij kent Rotterdam en de gemeentelijke organisatie door en door. De ervaring die hij heeft opgedaan bij Dienstverlening komt in zijn nieuwe rol voor W&I uitstekend van pas. Contact met en bejegening van werkzoekenden zijn immers een belangrijke sleutel om het doel van minder Rotterdammers in de bijstand, te bereiken. Jon combineert denken en doen en weet door zijn enthousiasme mensen en ontwikkelingen verder te brengen. Ik heb er vertrouwen in dat hij in zijn nieuwe rol mooie resultaten voor en met Rotterdam zal bereiken”.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 18 19 11 04 of lh.vermeulen@rotterdam.nl