Direct naar de content

Johan van der Veekenpenning voor de heer J.I.M. (Joep) Slokkers

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór donderdag 14 april, 12.30 uur.

De heer Joep Slokkers neemt op 14 april afscheid van zijn bestuurslidmaatschap van de Marine Club Rotterdam. Bij die gelegenheid ontvangt hij uit handen van burgemeester Aboutaleb de Johan van der Veekenpenning voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad.

Slokkers is een belangrijke en creatieve binnenvaartondernemer. Hij wist zijn bedrijf Interrijn uit te bouwen tot een toonaangevende en innovatieve vervoerder. Verschillende innovaties en toevoegingen voor de Rotterdamse haven zijn aan hem te danken.

De inmiddels oud-ondernemer stond aan de basis van het Rotterdamse roll-on-roll-off binnenvaartconcept. Ook nam hij het initiatief voor de eerste binnenvaart/containerdienst tussen Rotterdam en de Zwarte Zee. Zijn motto is dat wat goed is voor stad en haven, ook goed is voor zijn bedrijf. Slokkers heeft veel geïnvesteerd in de promotie van de Rotterdamse binnenvaart.

Ook is Slokkers al jarenlang actief voor de publieke zaak. Hij is een deskundige en betrouwbare gesprekspartner voor Havenbeheerders en overheden. Die rol speelt hij onder andere als bestuurder van het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart. Ook is hij adviseur van een ministeriële commissie die innovaties in de binnenvaart behandelt en initieert.

Vanaf 1989 is Slokkers lid van de Marine Club Rotterdam en vanaf 2007 is hij hier bestuurslid en voorzitter van de Evenementencommissie. In die periode wist hij de doelstelling van de Marine Club Rotterdam veel inhoud te geven. De Rotterdamse binnenvaart en daarmee de haven en de stad Rotterdam hebben veel aan hem te danken.

Uitreiking
Donderdag 14 april 2016, ca. 12.30 uur (bij de algemene ledenvergadering van de Marine Club Rotterdam)
SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam

Johan van der Veekenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Johan van der Veekenpenning uit aan Joep Slokkers omdat hij zich gedurende een reeks van jaren in een leidinggevende functie bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft voor de economische ontwikkeling van Rotterdam.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl