Direct naar de content

Inspreekmoment en behandeling Begroting 2020

Het college van B en W heeft donderdag 26 september de Begroting 2020 gepresenteerd op www.watdoetdegemeente.rotterdam.nl/begroting2020/. Voor het laatste nieuws en alle informatie rondom de raadsbehandeling van de begroting kunt u terecht op www.rotterdam.nl/gemeenteraad/begroting-2020. Hier vindt u onder andere de vergaderdata en informatie over inspreken.

Inspreekmoment

Rotterdammers en belanghebbenden kunnen op woensdag 16 oktober, vanaf 16.00 uur, inspreken over de begroting en hun zorgen of bezwaren uiten en argumenten meegeven aan de raad. Aanmelden daarvoor kan tot uiterlijk maandag 14 oktober, 12.00 uur, via info@griffie.rotterdam.nl.

 Behandelwijze

De behandelwijze van de begroting in gemeenteraad en raadscommissies verloopt als volgt:

  • Op woensdag 30 oktober en donderdag 31 oktober buigen de raadsleden zich over de verschillende programma’s van de begroting tijdens de begrotingscommissies.
  • Donderdag 7 november staat de raadsvergadering in het teken van de eerste termijn van het debat over de Begroting 2020 en het indienen van moties en amendementen.
  • Op dinsdag 12 november vindt het afrondende debat tussen de raad en het college plaats, besluit de raad over ingediende moties en amendementen en stelt de raad de begroting en de belastingverordeningen voor 2020 vast.

 Vergaderstukken en live uitzending

Alle vergaderingen over de begroting zijn live te volgen en achteraf terug te kijken via rotterdam.raadsinformatie.nl. Ook de agenda’s en stukken van de vergaderingen zijn op deze website te vinden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Ton van Bree, communicatie raadsgriffie Rotterdam, 06 22 21 37 46 of t.vanbree@griffie.rotterdam.nl.