Direct naar de content

Inspiratie in overvloed tijdens Innovatieparade CityLab010

Meer dan 60 plannenmakers die Rotterdam nog leuker willen maken. Dromers, denkers en doeners die niks liever willen dan een geslaagd plan voor hun stad. De Innovatieparade CityLab010 was voor hen dé kans om zichzelf te laten zien aan honderden stadsexperts, partners en bezoekers. Een bruisende avond in een bomvol BIRD was het resultaat.

Alles uit de kast
Van een dans op het podium tot een waterinstallatie in mini-uitvoering, iniatiefnemers haalden alles uit de kast om hun idee goed over te brengen. Niet vreemd, want er viel voor hen veel te halen. Het publiek van de Innovatieparade bestond grotendeels uit experts die hun kennis en kunde graag inzetten voor mooie plannen. Met de polaroidcamera in de aanslag brachten speciale matchmakers ze met elkaar in contact.

Plannen welkom
De plannenmakers deelden afgelopen maanden hun plan op www.CityLab010.nl. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Financiën) die de avond opende, deed een oproep om vooral plannen in te blijven dienen: "Er is dit jaar nog flink wat subsidie beschikbaar voor de thema's Werkgelegenheid, Veilgheid en Buitenruimte. Creatieve en innovatieve plannen zijn dus meer dan welkom."

Netwerk
Een deel van de plannenmakers kreeg een subsidie. Maar daarmee zijn ze er nog niet. De meeste initiatieven groeien door samenwerking of begeleiding van de juiste mensen. En die waren er tijdens de Innovatieparade in overvloed. Ook planmakers die nog subsidie willen aanvragen vielen met hun neus in de boter. Zij werden gekoppeld aan studenten “Marketing of Social Business” van Hogeschool Rotterdam, om hun projectplan te versterken. Een energieke avond waarop dus vooral veel werd ‘genetwerkt’.

Partners Citylab010
De Innovatieparade in een initiatief van CityLab010, dé werkplaats voor de stad van morgen. Plannenmakers met een innovatief idee voor Rotterdam delen deze via de website van Citylab010. Ze ontmoeten hierdoor andere mensen met een hart voor Rotterdam. Voor goede ideeën kan een financiële bijdrage van Citylab010 aangevraagd worden. CityLab010 heeft een aantal vaste samenwerkingspartners: Rabobank Rotterdam, Ploum Lodder Princen, Hogeschool Rotterdam, Mazars, MAEX Rotterdam en Yes We Care.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl