Direct naar de content

Inholland en gemeente werken samen aan gezonde toekomst Rotterdamse jeugd

Het gemeentelijk programma Rotterdam Lekker Fit! en Hogeschool Inholland Pabo slaan de handen ineen voor een gezonde toekomst voor de Rotterdamse jeugd. De samenwerking is maandag 16 januari bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst “Samen staan we voor een gezonde toekomst voor de Rotterdamse jeugd!”.

Actieve leefstijl en gezond voedingspatroon
De partijen gaan samenwerken zodat pabo-studenten een bijdrage kunnen leveren aan de gezonde school van de toekomst op basis van het programma Lekker Fit! Dit programma richt zich sinds 2005 op het stimuleren van een gezond gewicht, een actieve leefstijl en een gezond voedingspatroon. Zo krijgen meer kinderen een fitte basis via professionals op de scholen. Naast een bijdrage aan de gezonde school versterken pabo-studenten zo ook hun positie voor een baan in het Rotterdamse onderwijs.

Certificaat
De Inholland Pabo Rotterdam leidt studenten in vier jaar op tot leerkracht basisonderwijs, waarnaast ze aanvullend het certificaat Specialist Sportieve en gezonde School (SGS)-coördinator behalen. Dit certificaat zorgt ervoor dat deze nieuwe docenten de collega's en leerlingen van een basisschool een gezonde leefstijl aan kunnen leren. Dit opleidingstraject is gekoppeld aan het programma Gezonde School van de overheid en wordt vormgegeven in samenwerking met het stedelijke programma Rotterdam Lekker Fit!.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meirah van Lierop, communicatieadviseur Inholland (06 15 27 93 78) of met Ron de Koning, communicatieadviseur gemeente Rotterdam (06 10 73 63 48).