Direct naar de content

In één week 660 kilo glas in glasbak bij de Vijf Werelddelen

Inwoonster IJsselmonde wint de ‘Goed bezig recycle-fiets’

De gemeente heeft via Facebook Rotterdammers opgeroepen mee te doen aan de prijsvraag ‘Raad het gewicht’. Mensen konden het gewicht raden van al het glas dat tussen 6 en 13 maart in de glasbak bij de Vijf Werelddelen aan de Rosestraat zou worden gestort. De winnaar werd een ‘Goed bezig recycle-fiets’ in het vooruitzicht gesteld. Met slechts vijf kilo verschil werd de fiets gewonnen door Wendeline Kastart Contreras uit IJsselmonde.

Vandaag maakte de heer Gerben Wigmans, directeur Stadsbeheer, bekend dat er tussen 6 maart en 13 maart maar liefst 660 kilo glas is gestort in de glasbak bij de Vijf Werelddelen. Van de 164 deelnemers aan deze facebookprijsvraag zat de winnares met slechts 5 kilo verschil er het dichtst bij.

‘Goed bezig recycle-fiets’
Wendeline Kastart Contreras kreeg uit handen van de heer Wigmans, de ‘Goed bezig recycle-fiets’ uitgereikt, twaalf andere deelnemers aan de prijsvraag ontvingen een glastas. De ‘Goed bezig recycle-fiets’ werd beschikbaar gesteld door de kringloopwinkel Piekfijn.

De kersverse winnares was blij verrast met haar fiets en zij roept iedere Rotterdammer op om zijn of haar afval goed te scheiden: ‘Voor papier, glas, plastic en textiel is de juiste bak altijd wel in de buurt.’

Glas oneindig recyclebaar
In Rotterdam staan verspreid over de stad 526 glasbakken. Vorig jaar werd via deze glasbakken 6,5 miljoen kilogram glas ingezameld. Toch gaat er nog steeds meer glas met het restafval mee. Dat is een extra belasting voor het milieu en zeker niet nodig want glas is oneindig recyclebaar. Doe mee aan afvalscheiding en doe glas altijd in de glasbak. Op Rotterdam.nl/afval is meer informatie over afvalscheiding te vinden.


Noot voor de redactie:

Bijschrift foto 1:
De trotse en blije winnares Wendeline Kastart Contrerasmet haar recycle-fietrs.

Bijschrift foto 2:
Gerben Wigmans, directeur Stadsbeheer, maakt de  uitslag van de prijsvraag bekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl