Direct naar de content

Impuls voor gebied Coolhaven

Marktpartijen gaan rekenen en tekenen voor locatie aan G.J. de Jonghweg

Coolhaven wordt in de toekomst een gebied waar ruimte is voor wonen, maatschappelijk vastgoed en medisch-commerciële bedrijvigheid. ERA Contour BV, J.P. van Eesteren BV en de gemeente Rotterdam hebben een grondreservering ondertekend voor 10.000m2 aan de G.J. de Jonghweg. De marktpartijen krijgen drie jaar de tijd om de ontwikkeling van dit gebied van de grond te krijgen.

Zij gaan daarvoor partijen werven die willen bijdragen aan deze gebiedsontwikkeling. Dat kunnen bijvoorbeeld partijen zijn op het gebied van zorg en wonen.
Duurzaamheid, veiligheid en een aantrekkelijke uitnodigende buitenruimte zijn een belangrijk uitgangspunt voor de toekomstige plannen. Interessant aan de locatie is de ligging nabij het Erasmus MC. Bijzondere bijkomstigheid is dat Coolhaven in de toekomst wellicht via een loopbrug wordt verbonden met het Erasmus MC.

Hoboken
De aanpak van Coolhaven maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van het gebied Hoboken. Verschillende instellingen in dit gebied, waaronder medische, onderwijs- en zorginstellingen, zetten zich in voor het versterken van de kwaliteiten van het gebied. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling in Hoboken staat in de gebiedsvisie Hoboken 2030, te vinden op de website www.rotterdam-hoboken.nl.


Noot voor de redactie:

Meer informatie bij Hanneke Burggraaff, communicatie gemeente Rotterdam, tel. (06) 512 196 29, h.burggraaff@rotterdam.nl,.