Direct naar de content

Ikazia Ziekenhuis heeft geboorteloket

Extra service voor ouders

Het Ikazia Ziekenhuis heeft vanaf vandaag een geboorteloket. Het geboorteloket is er speciaal voor de aangifte van baby’s waarvan de moeder na de bevalling nog even in het ziekenhuis moet blijven. Het geboorteloket is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam en het ziekenhuis.

Aangifte doen van pasgeboren baby’s moet binnen enkele dagen gebeuren bij de gemeente, in Rotterdam in de Stadswinkel. Speciaal voor de aangifte van baby's waarvan de moeder na de bevalling nog even in het ziekenhuis moet blijven, is er het geboorteloket. Het loket is in Ikazia te vinden in het Moeder en Kindcentrum op de 8e verdieping. De openingstijden zijn maandag en donderdag van 9 tot 12 uur. Ouders kunnen op afspraak hun kindje daar aangeven. Het maken van een afspraak kan bij balie op de kraamafdeling.

De eerste aangifte op donderdagmorgen 7 januari kreeg een feestelijk tintje. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Dienstverlening) en directeur patiëntenzorg Karl Foets van Ikazia waren hierbij aanwezig. "Mooi dat we deze extra service samen met het Ikazia Ziekenhuis kunnen bieden. Zij stellen de ruimte beschikbaar, wij de mensen en de materialen, " reageert Adriaan Visser. "Het is prettig dat ouders, ook als moeder nog even moet blijven, samen hun kindje kunnen aangeven. Het concept past uitstekend bij onze gezichtgerichte zorg waarbij ouders en kind zoveel mogelijk samen zijn," aldus Karl Foets.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elisabeth Mondria Raino, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06-10255906

of met:

Marly Oosterwijk, woordvoerder Ikazia Ziekenhuis, 010-2902027