Direct naar de content

IJsselmonde wint met 1090 kilo zwerfvuil de Gouden knijper

3670 kilo zwerfvuil opgehaald op Keep It Clean Day in Rotterdam

Bijna 5000 Rotterdammers hebben zich vandaag op Keep it Clean Day 010 ingezet om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken. In totaal leverde dat 3670 kilo zwerfvuil op. Het gebied waar het meeste zwerfvuil werd opgehaald is IJsselmonde. Daar haalde bewoners, scholen en bewonersorganisaties maar liefst 1090 kilo zwerfvuil op. Wethouder Joost Eerdmans overhandigde de Gouden Knijper 2015 aan de voorzitter van Gebiedscommissie IJsselmonde, Norbert Swaneveld. 

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte): "Ongelofelijk, wat een succes. Mijn felicitaties aan IJsselmonde, maar ook aan alle andere gebieden waar zoveel vuil is opgehaald door de bewoners.”

Meer dan 100 initiatieven
Er waren op meer dan 100 verschillende locaties opruimacties. De gemeente kreeg tot gisteren aanmeldingen binnen en leverde waar kon nog extra spullen. In totaal zijn er meer dan 3000 knijpers, 500 bezems, 2500 hesjes en heel veel afvalzakken en handschoenen gebruikt.

42 Opzoomerstraten
Keep it Clean Day krijgt op zaterdag 19 september een vervolg. Dan houden 42 Opzoomerstraten uit Bospolder, het Oude Westen en Pendrecht vanaf 15.00 uur een schoonmaakmiddag. Het is de bedoeling dat bewoners de straat niet alleen zaterdag schoonmaken, maar ook de komende tijd schoonhouden.

Rotterdam zwerfvuilvrij
De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdam schoon te maken en te houden. Hulp van de Rotterdammers is hierbij essentieel. Ten eerste door papiertjes, blikjes kauwgom en peuken in de afvalbakken te gooien en vuilniszakken in de containers te plaatsen in plaats van er naast. Maar ook door samen de bezem te pakken en te zorgen voor een schone straat en buurt. Vorig jaar ondersteunde de gemeente voor het eerst KeepItCleanDay. Toen deden er 1000 Rotterdammers mee. KeepItCleanDay is onderdeel van het Rotterdams Offensief tegen Zwerfvuil; Schoon Genoeg!


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Fotograaf: David Rozing