Direct naar de content

Hoogvliet klaar voor opening Chill-Hill

Aankomende week vindt in Hoogvliet de opening plaats van de Chill-Hill: de nieuwe blikvanger op de Panoramaheuvel in Park de Heerlijkheid. Een unieke heuvel vol knalrode zit- en lig-elementen.

Op woensdag 6 juli lezen tussen 13.00 en 15.00 uur opvallend aangeklede dames gedichten voor, kunnen kinderen zich laten schminken, is er een vet springkussen en zorgt een wandelende DJ voor lekkere achtergrondmuziek. Uiteraard is er ook alle ruimte om te chillen op de Chill-Hill, te genieten van het uitzicht en gezellig een praatje te maken.

“De opdracht was zorgen voor een levendige plek waar veel mensen elkaar kunnen ontmoeten. Die rode stoelen zijn dus maar de helft van het verhaal”, zegt ontwerper Marchel-Wim van Dongen. “Het gaat pas écht leven als er mensen op af komen die elkaar hier gaan ontmoeten. Dan pas is mijn ontwerp compleet. Dit is een heuvel om met elkaar te praten, te lezen en te zonnen.”

Het initiatief voor een blikvanger op de Panoramaheuvel kwam van de deelraad van de voormalige deelgemeente Hoogvliet. Na de opheffing van de deelgemeenten in 2014 is een begeleidingsgroep opgericht bestaande uit bewoners van Hoogvliet, gebiedscommissieleden en medewerkers van gemeente Rotterdam. Zij schreven een ontwerpwedstrijd uit waar maar liefst 23 bureaus zich voor aanmeldden. Na een selectie bleven uiteindelijk drie kanshebbers over. Bewoners van Hoogvliet konden vervolgens stemmen op hun favoriete ontwerp. Hierbij kwam de Chill-Hill met 45% van de stemmen als winnaar uit de bus.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Hoogvliet. E-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl, telefoonnummer 06 5023 0338