Direct naar de content

Hoek van Holland viert start Wereldhavendagen

Bewoners uit Hoek van Holland worden dit jaar weer actief betrokken bij de start van de Wereldhavendagen. De gebiedscommissie en de organisatie van 'Proef de Hoek' hebben hiervoor een budget beschikbaar gesteld. De activiteiten worden georganiseerd samen met Hoekse ondernemers en woningcorporatie WVH. 

Van 1 tot 5 september zal de Hr Ms Mahu aanmeren aan de Berghaven in Hoek van Holland en zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd. Hr.Ms. Mahu M880 is de enige, nog varende en volledig in originele staat verkerende, van 16 ondiepwater mijnenvegers van de Van Straelenklasse die rond 1960 in dienst werden gesteld bij de Koninklijke Marine. In 1984 zijn alle mijnenvegers uitdienst gesteld.

Tijdens de aanwezigheid van de Mahu zijn er diverse evenementen voor Hoekenezen. Zo is er een uitgebreid programma op zondagmiddag 1 september van 15.00 tot 19.00 uur met onder andere een optreden van zangeres Maan. En WVH heeft de bewoners van de Mahustraat uitgenodigd voor koffie met gebak op de mijnenveger.

De gebiedscommissie heeft zich hard gemaakt om Hoek van Holland een rol te laten spelen rond de Wereldhavendagen. Ton van Anraad: "Hoek van Holland is van oudsher een havendorp en het is geweldig dat we dit jaar opnieuw onderdeel zijn van de Wereldhavendagen".


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met H. Donker, communicatieadviseur gebieden. jg.donker@rotterdam.nl en telefonisch 06-12867884