Direct naar de content

Hillegersberg-Schiebroek wint Gouden Knijper

Het gebied Hillegersberg-Schiebroek heeft vanmiddag de Gouden Knijper van Stadsbeheer uit handen van wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte) ontvangen. Het gebied zamelde 2.443 kilo zwerfvuil in tijdens de Keep It Clean Day, een landelijk initiatief tegen zwerfvuil. In totaal staken in Rotterdam maar liefst 13.500 deelnemers van 63 scholen, 26 buurtverenigingen, 13 zorginstellingen en vele andere initiatieven de handen uit de mouwen om de stad in één dag blinkend schoon te maken. De gemeente verspreidde hiervoor in totaal 5.700 zwerfvuilknijpers, 1.260 rollen vuilniszakken, 1.690 bezems en 4.500 schoonmaakhesjes.

Wethouder Joost Eerdmans: “Fantastisch dat zóveel mensen zich hebben ingezet om de stad schoon te maken! Hier ben ik echt ontzettend trots op. Het vorige jaar is daarmee opnieuw overtroffen. Ik hoop dat alle inwoners geïnspireerd zijn om samen met de honderden reinigingsmedewerkers van de gemeente Rotterdam ook op alle andere dagen van het jaar de stad zwerfvuilvrij te houden. Keep it clean!”

De Gouden Knijper
Aan het einde van de dag werd al het opgehaalde zwerfvuil gewogen. Bewoners, scholen en verenigingen in het gebied Hillegersberg-Schiebroek haalden maar liefst 2.443 kilo op en wonnen daarmee de Gouden Knijper. Wethouder Joost Eerdmans reikte de Gouden Knijper uit aan Henk Kamps, voorzitter van de gebiedscommissie.
Voorzitter Henk Kamps: “Ik weet dat er ontzettend veel verenigingen, bewoners en scholen actief zijn in ons gebied, maar dit is een hele positieve verrassing. Ik ben ontzettend trots!”

Rotterdam zwerfvuilvrij! 
Tijdens de Keep It Clean Day gaan we met zoveel mogelijk Rotterdammers zwerfvuil opruimen. Iedere school, vereniging, straat, ondernemer of individuele inwoner kan zijn bijdrage leveren door een schoolplein, straat of park in de buurt zwerfvuilvrij te maken. De gemeente faciliteert deelnemers hierbij door het beschikbaar stellen van schoonmaakmaterialen. Het gebied met het meeste ingezamelde zwerfvuil wordt aan het einde van de dag tot winnaar uitgeroepen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Persvoorlichting Stadsbeheer T 010 – 267 61 26, of
Marloes Beijer, communicatieadviseur, T 06 – 28 92 34 40