Direct naar de content

Het is feest in Rotterdam op 13, 14, 15 en 16 maart

Festiviteiten rond opening Rotterdam Centraal

Rotterdam heeft er een nieuwe blikvanger bij: Rotterdam Centraal. Op donderdag 13 maart om 14.00 uur wordt het vernieuwde station feestelijk geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het centrum van de stad heeft meegeleefd met de bouw en nu kan iedereen mee genieten van het openingsfeestje op 13, 14, 15 en 16 maart.

Feestelijke opening
De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Ondermeer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Conny Janssen Danst, Codarts en Mothership zullen het openingsprogramma creatief invullen. De feestelijke opening wordt georganiseerd door gemeente Rotterdam, Prorail en NS.

Meerdaags feestje
Iedereen is van harte welkom op het openingsfeestje van Rotterdam Centraal. Op 8 maart begint het al met de Museumnacht, dit jaar met als thema ‘sporen’. Er is videokunst te zien in de stationshal en daar is ook een ticketpunt voor bezoekers van de Museumnacht. Op 13, 14, 15 en 16 maart zijn er tal van activiteiten in de binnenstad met voor ieder wat wils, georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Het wordt een feestje, waarbij cultuur, sport en creativiteit de boventoon voeren. Met Rotterdamse muziek, dans, topsporters, acteurs en verrassingen op diverse plekken in de stad en in de stationshal. Speciaal voor deze gelegenheid voorziet Studio Vollaerszwart de stad van een goud-zilveren city dressing.

Programma
Een kleine greep uit het programma in en rond het station geregisseerd door Rotterdam Festivals en Rob Tak met een afwisselend thema in de ochtend, middag en avond. De ochtenden op 14, 15 en 16 maart staan in het teken van sport. Reizigers en publiek krijgen de kans om mee te doen aan een work-out of ze kunnen kijken naar sportdemonstraties. De stationshal van Rotterdam Centraal vormt het podium voor een grote variatie aan dans- en muziekpresentaties. Zo komt het succesvolle entertainment tv-programma Dave On Stage van TV Rijnmond voor één keer terug met een muziekspektakel. En met Het Rad van het Rotterdamse Avontuur zijn leuke prijzen te winnen. Reizigers worden op Rotterdam Centraal welkom geheten door fluisteraars van Archiguides en de toneelvereniging Risk. Fluisterend vertellen zij weetjes over de bouw van het station. Op een aantal plekken in de stad zijn tijdelijke kunstwerken geplaatst geïnspireerd op Rotterdam Centraal. Op de speciale editie van de city map zijn al deze plekken gemarkeerd. De plattegrond wordt uitgedeeld op Rotterdam Centraal en is gratis te verkrijgen bij Rotterdam.info. Het volledige programma is te vinden op www.rotterdam.nl/openingrotterdamcentraal.

Warm welkom
Rotterdam Centraal is af, het stationsplein is ingericht met groen en platanen en een brede rode natuurstenen strook ligt als rode loper klaar voor de bezoekers. Vanuit de trein worden de reizigers begeleid naar het centrum van Rotterdam.

Gold Stream city dressing
Aangenaam verblijven in de stad valt samen met je er thuis voelen. Weten waar je bent, waar je heen gaat en hoe je daar komt. De gouden en zilveren pointers – GOLD STREAM city dressing van studio Vollaerszwart – helpen bezoekers op weg om veelzijdige plekken in de Rotterdamse binnenstad te ontdekken. Vanuit de stationshal verspreidt het goud-zilver virus zich via het Kruisplein richting de Westersingel en verplaatst zich verder door het centrum.


Noot voor de redactie:

Voor vragen over de side-programmering van Rotterdam Centraal kunt u contact opnemen met de gemeente Rotterdam, Hanneke Burggraaff, telefoon 06-51 21 96 29 of e-mail h.burggraaff@rotterdam.nl.

Voor het volledige programma met tijdschema verwijzen we u graag naar de website www.rotterdam.nl/openingrotterdamcentraal

Bijlagen

Plattegrond opening Voorkant
Plattegrond opening Achterkant