Direct naar de content

Herstart Tour-de-wijk: College in gesprek met de stad

 
Vanaf woensdag 3 juni 2020 maakt de Tour-de-wijk een herstart. Nu de versoepelde coronamaatregelen het toelaten werkt het college niet meer thuis, maar in de stad. De komende tijd trekken alle wethouders de Rotterdamse wijken in. Ze gaan in gesprek met bewoners, ondernemers en vakmensen over hoe de stad ervoor staat en wat er nodig is om sterker uit de crisis te komen.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen): “De afgelopen periode hebben we kunnen zien waar Rotterdammers toe in staat zijn als ze de mouwen opstropen en elkaar helpen er het beste van te maken. Al die initiatieven zijn voor het college een onmisbare inspiratiebron. We gaan in gesprek met bewoners om te luisteren, te leren en ideeën op te doen voor het herstel van de stad. Wat gaat er goed in de wijk, en wat niet? Wat kunnen we doen om de stad erbovenop te helpen? Want alleen als we met elkaar de schouders eronder zetten kunnen we sterker uit deze crisis komen.”

Op 3 juni aanstaande legt de Tour-de-wijk-tuktuk de eerste twee etappes af: ’s ochtends bezoekt wethouder Kathmann samen met wethouder Richard Moti (Werk, inkomen en NPRZ) de wijken Feijenoord en Afrikaanderwijk. ’s Middags gaan de wethouders Arjan van Gils (Financiën, organisatie, haven en grote projecten) en Kathmann naar de wijken Beverwaard en Lombardijen. De wethouders spreken onder andere met een schooldirecteur, een vrijwilliger bij een voedselbank, een ZZP’ er, een marktkoopman, jongeren en wijkvertegenwoordigers. Na 3 juni volgt er wekelijks een nieuwe etappe met Kathmann en een collega-wethouder.

Bij alle bezoeken houden we rekening met de regels van de anderhalvemetersamenleving. Dat betekent dat er steeds in kleine kring, op afstand, met elkaar gesproken wordt. Om toch zoveel mogelijk Rotterdammers over hun wijk te kunnen spreken organiseren we de Tour-de-wijk nu ook online. In de Tour-de-wijk online kunnen wijkbewoners meedoen en meepraten.

Op 3 juni wordt de Tour-de-wijk online ingevuld met behulp van Facebook live-uitzendingen. Vooraf halen we de vragen van wijkbewoners op. De uitzendingen zijn te volgen op de Facebook-pagina’s van Feijenoord en IJsselmonde. De uitzending vanuit Feijenoord start om 12:00 uur. IJsselmonde is om 16:00 uur aan de beurt. Kathmann: “We zitten klaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Dus doe mee, laat je stem horen en meld je aan!”

Afbeeldingen

  • De wethouders Kathmann, Wijbenga en Bokhove bij de tuktuk van de Tour-de-Wijk. Foto: Eric Fecken