Direct naar de content

Herinrichting Stationsplein Lombardijen

De gemeente start medio juli met de herinrichting van het stationsplein Lombardijen en het aanpassen van de rijstroken op de Spinozaweg tussen het Kreekhuizenplein en station Lombardijen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind december 2015 afgerond.

De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. De eerste fase loopt tot 23 augustus In deze periode wordt de Spinozaweg verbreed naar twee rijstroken, worden de bushaltes aangepast en de kruising met de Smeetslandseweg veiliger gemaakt.

De Smeetslandseweg is tot eind december afgesloten voor doorgaand verkeer. U kunt omrijden via de Grote Kreek. Op de Spinozaweg is tot 23 augustus maar één rijstrook per rijrichting beschikbaar. De weg is in augustus een aantal nachten afgesloten om deze opnieuw te kunnen asfalteren.

Van eind augustus tot en met eind december wordt het stationsplein opnieuw ingericht en wordt het Aesopusviaduct aangepast. Het stationsplein wordt en groener, krijgt meer bushaltes en een Kiss+Ride strook.

In september wordt de huidige bewaakte fietsenstalling gesloopt. Ook de fietskluizen moeten worden verplaatst, daarom worden huurders van de fietskluizen verzocht deze leeg te halen voor 1 september a.s. Als de werkzaamheden op het plein gereed zijn, komt er een onbewaakte fietsenstalling voor terug. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u gebruik maken van een tijdelijke fietsenstalling op het plein.

De werktijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Af en toe kan er ook in de weekenden of ’s nachts gewerkt worden. Helaas is niet te voorkomen dat u overlast ondervindt. De gemeente doet er alles aan dit tot een minimum te beperken.

Zie ook: www.rotterdam.nl/stationspleinlombardijen


Noot voor de redactie:

Meer informatie: Michelle Meurs, communicatie gemeente Rotterdam, 010 – 267 4726 of m.meursgroeneweg@rotterdam.nl.