Direct naar de content

Hapjes uit de prehistorie of op de foto in de Steentijd?

Beleef de archeologie van Rotterdam op zaterdag 17 oktober tijdens de Nationale Archeologiedagen

De archeologen van de gemeente Rotterdam doen mee aan de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 17 oktober. Er is van alles te doen tijdens dit evenement: proef hapjes uit de prehistorie of ga op de foto in de Steentijd, bekijk de topvondsten zoals het oudste crematiegraf of Middeleeuws wapentuig.

Het is een gratis evenement voor jong en oud. Voor kinderen is een speurtocht waarmee je een prijs kunt winnen en als je langskomt met je eigen vondst kan een archeoloog ernaar kijken. Op zaterdag 17 oktober in het bibliotheektheater is er van alles te horen, zien en proeven over archeologie in Rotterdam.

Activiteiten voor jong en oud
Wil je weten hoe vuursteen werktuigen gemaakt werden? Er komt een echte vuursteensmid langs om dit te demonstreren. Misschien ken je het net verschenen kinderboek 'Het Groot Graafboek' al? Dit boek wordt zaterdag gesigneerd door schrijver Hans Post. Er is ook een archeobios waar korte films getoond worden over het werk van de archeologen en bijzondere vondsten. Wil je meer weten over Middeleeuws Rotterdam? Daal dan af met een archeoloog in De Tijdtrap in de Markthal tijdens een gratis rondleiding.

Meer informatie over deze dag
De hele dag wordt georganiseerd door Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) en De Tijdtrap. Alle activiteiten vinden plaats of starten vanuit het bibliotheektheater van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110. Het evenement begint om 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie en het uitgebreide programma is te vinden op: www.rotterdam.nl/archeologie

Over de Nationale Archeologiedagen
Tijdens de eerste Nationale Archeologiedagen dagen laten meer dan 60 organisaties en drie provincies zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. Het publiek krijgt een inkijkje in hoe archeologen te werk gaan en wat er zoal gevonden wordt. De eerste Nationale Archeologiedagen vinden plaats in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland.


Noot voor de redactie:


Meer informatie op www.rotterdam.nl/archeologie of u kunt contact opnemen met Marjolein van den Dries via 06-19878297