Direct naar de content

Hanging baskets in de stad voor kleur en fleur

In de Benthuizerstraat in het Oude Noorden is de uitvoering van de vergroeningsopgave voor de komende jaren van start gegaan. Wethouder Joost Eerdmans bevestigde samen met Marlies Mersch van Westerkaatje de laatste van de 47 bloemenmanden die de Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat kleur geven. Dit is de start van de extra inzet om vijf wijken in Rotterdam te vergroenen. Op de zuidoever worden de Tarwewijk, Bloemhof en Hillesluis vergroend, op de Noordoever het Nieuwe Westen/ Middelland en het Oude Noorden.

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. buitenruimte): ”De komende jaren gaan we Rotterdam opfleuren. De bewoners en ondernemers uit de vijf wijken die extra aandacht krijgen worden uitgenodigd voor ‘groentafels’. Daar kunnen ze aangeven waar zij groen en kleur missen in hun wijk en wat voor groen zij graag willen. Opties zijn bijvoorbeeld bloembakken plaatsen, hanging baskets in winkelstraten, extra groen op pleinen of het stimuleren van geveltuinen."

Vergroening
In het coalitieakkoord 2014-2018 “Volle kracht vooruit” is aangekondigd dat er in deze collegeperiode vanaf 2016 1 miljoen euro per jaar extra wordt geïnvesteerd om Rotterdam te vergroenen en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Dit wordt vooral ingezet in vijf stenige wijken. De gebiedscommissies, bewoners en ondernemers worden nauw betrokken bij de invulling. De groentafels starten vanaf september. Er wordt gestart in Bloemhof en het Oude Noorden en daarna volgen de andere drie wijken. De uitvoering start in 2016.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Foto onderschrift: Wethouder Joost Eerdmans geeft samen met ondernemer Marlies Mersch een hanging basket aan de Benthuizerstraat water. Er zijn in overleg met de gebiedscommissie en ondernemers 47 hanging baskets geplaatst om de winkelstraat op te fleuren.