Direct naar de content

Grond op Lloydpier voor betaalbare gezinsappartementen

Eigen inleg geeft een lagere huur

Op de Lloydpier is ruimte voor een innovatief woonconcept van Het Rotterdams Woongenootschap. Er komen maximaal 50 betaalbare gezinsappartementen waarvan de huur 20 tot 30% onder de marktprijs ligt. Het Rotterdams Woongenootschap start een coöperatieve vereniging, bouwt de huizen en is eigenaar van het complex. De huurders zijn de leden van de vereniging en leggen geld in voor de lagere huurprijs.

Ruimte voor gezinnen
Wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling: "Gezinnen zijn belangrijk voor de stad, die willen we hier houden en dus moeten we ze ook goede, betaalbare huizen kunnen bieden. Dat kan door het experiment van Het Rotterdams Woongenootschap. Nu de huizenmarkt op volle toeren draait, willen we goede huizen blijven aanbieden voor een redelijke prijs. Inleveren op kwaliteit om wonen betaalbaar te houden willen wij als bestuur niet, daarom werken we mee aan dit concept."

Eigen inleg
Het Rotterdams Woongenootschap brengt de wooncoöperatie naar Rotterdam. Leden leggen eigen kapitaal in en krijgen op die manier woonrecht. Arie Lengkeek van Het Rotterdams Woongenootschap: ‘Nu we een stuk grond hebben kunnen we hier op de LLoydpier van start met ons eerste project. Binnen een jaar komen we met onze partners en toekomstige leden tot een project dat haalbaar, maakbaar en financierbaar is. Wij zijn blij dat de gemeente Rotterdam echt ruimte geeft voor deze fundamentele vernieuwing in de woningmarkt.’

In Duitsland en Zwitserland wonen er al huurders in huizen die gebouwd zijn volgens dit coöperatieve concept. Hoe de huizen er uit gaan zien is nog niet bekend. Het Rotterdams Woongenootschap begint daarover in mei de gesprekken met geïnteresseerden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl   Het Rotterdams Woongenootschap
Woordvoering: Linde de Jong, 06 – 24 60 46 79
Kijk voor informatie over het Rotterdams Woongenootschap op: www.rotterdamswoongenootschap.nl