Direct naar de content

Groen licht voor Rotterdams sportbedrijf

Rotterdam krijgt vanaf 1 januari 2018 haar eigen sportbedrijf. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten. De nieuwe organisatie wordt verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de Rotterdamse gemeentelijke sportaccommodaties. Ook de programmering van sportactiviteiten wordt bij het sportbedrijf belegd. De gemeente Rotterdam is 100% eigenaar van deze organisatie.

Het sportbedrijf past in de ambitie van de visie “Sport beweegt Rotterdam” en de Sportnota 2017+ om meer Rotterdammers van alle leeftijden met plezier aan het sporten en bewegen te krijgen. “Met een zelfstandig sportbedrijf zorgt Rotterdam voor de nodige slagkracht en voor een organisatie die zich volledig kan richten op sport en de sportende Rotterdammer.” aldus wethouder sport Adriaan Visser.

Klantgericht 
In totaal gaat het om 201 accommodaties waaronder gymzalen, sportcomplexen, schoolsportcomplexen, tennisparken, sporthallen en zwembaden. De 350 medewerkers van de gemeente die nu werkzaam zijn in de uitvoering, komen in dienst van het sportbedrijf. De nieuwe sportorganisatie kan straks klantgerichter gaan werken.  Bijvoorbeeld door één ingang op te zetten voor verenigingen met vragen en wensen over accommodaties en door de verhuur- en verkoopprocessen af te stemmen op de wensen van de klanten.

Nieuwe diensten en producten
Daarnaast is het de bedoeling dat het sportbedrijf nieuwe diensten en producten gaat ontwikkelen die leiden tot meer sportdeelname van de Rotterdammers. Daar kunnen ook de verenigingen van profiteren. Door zowel het groot onderhoud als het dagelijks onderhoud onder te brengen bij een Rotterdams sportbedrijf, krijgen de verenigingen voor het hele onderhoud één organisatie als aanspreekpunt. De verzelfstandiging moet er uiteindelijk toe leiden dat de Rotterdammer “meer sport krijgt voor dezelfde euro”.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl