Direct naar de content

Gratis Rotterdampas voor 18-jarigen

Alle Rotterdamse jongeren die dit jaar achttien worden of al achttien zijn geworden krijgen een gratis Rotterdampas van de gemeente met een tegoed van 25 euro. Hiermee wil Gemeente Rotterdam jongeren na een moeilijk coronajaar een extraatje bieden. Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit, Jeugd, Taal) reikte donderdag 5 augustus de eerste Rotterdampas uit aan een achttienjarige Rotterdammer. Zij deed dit tijdens een workshop coping skills van House of Urban Arts.

Eropuit
Wethouder Judith Bokhove: “Corona heeft een grote impact op jongeren. Door de lockdown konden ze niet naar school of sporten. En afspreken met vrienden om iets leuks te doen was bijna niet mogelijk. Met de Rotterdampas willen we iets bieden om naar uit te kijken en hen stimuleren er weer op uit te gaan en elkaar te ontmoeten.” Met de Rotterdampas kunnen jongeren gratis of met korting leuke dingen in en om Rotterdam doen. Zoals sporten, naar de film, het zwembad of museum. Daarnaast staat er op de pas een cadeautegoed van 25 euro dat jongeren kunnen besteden bij geselecteerde winkels.

Tips en steun
Jongeren die in 2021 achttien jaar worden, krijgen tegelijkertijd met de Rotterdampas het boekje ‘18 jaar. Alles wat je wilt weten als je 18 wordt’. Hierin staat actuele informatie over wat je mag wanneer je 18 bent, maar ook dingen die je moet regelen. Dit boekje is tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud, het jongerenteam 18-/18+ en het Jongeren Informatie Punt. Het geeft jongeren praktische informatie en tips over onder andere geldzaken en huisvesting. Er staat ook informatie in het boek over hulpinstanties en regelingen voor jongeren die extra steun zoeken. Het boekje vergroot op deze manier de zelfredzaamheid van de jongvolwassenen en helpt hen sterker uit de coronacrisis te komen.

De gratis Rotterdampas is een van de maatregelen van Rotterdam. Sterker door jongeren. Gemeente Rotterdam heeft dit plan samen met jongeren en organisaties in de stad gemaakt om jongeren tijdens en na de coronacrisis te ondersteunen. House of Urban Arts is een van die organisaties. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen bij House of Urban Arts hun talenten ontwikkelen waardoor ze zelfverzekerd en zelfredzaam worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld met workshops waardoor jongeren beter met de verantwoordelijkheden en tegenslagen in het leven leren om te gaan. Zo wil de organisatie bijdragen aan het verbeteren van het levensklimaat van Rotterdamse jongeren.

De Rotterdamse jongeren ontvangen het boekje en een vouchercode om de Rotterdampas aan te vragen automatisch via de post. De verspreiding start deze week.

Afbeeldingen

  • Wethouder Bokhove overhandigt 18-jarige Shai zijn gratis Rotterdampas
  • De 18-jarige Shai met zijn Rotterdampas