Direct naar de content

Gratis advies en ondersteuning voor verduurzaming Rotterdamse woningen

Woningeigenaren in Rotterdam kunnen vanaf 1 december extra hulp krijgen bij het verduurzamen van hun huis. Met de campagne ‘Power voor je Huis’ biedt de gemeente Rotterdam samen met de WoonWijzerWinkel een compleet pakket dat bewoners stap voor stap ontzorgt met gratis advies op maat en hulp bij de aanvraag van offertes en subsidie. Ook regionale bouwbedrijven dragen bij aan dit initiatief om verduurzaming van bestaande woningen in de stad te versnellen.

“Veel mensen zouden graag hun huis willen verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen”, zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). “De campagne Power voor je Huis maakt het verduurzamen voor huiseigenaren zo makkelijk mogelijk. Met een compleet stappenplan worden bewoners voorzien van een gratis advies op maat. Naast een subsidie voor 20 procent van de kosten, leveren de maatregelen vaak een aanzienlijke besparing op de energierekening op. Energie besparen was nog nooit zo aantrekkelijk.”

Power voor je Huis
Om in aanmerking te komen voor ‘Power voor je Huis’ kunnen woningeigenaren terecht bij de WoonWijzerWinkel om gratis, stap voor stap, tot de juiste maatregelen te komen. Met een online scan wordt eerst eenvoudig en snel een overzicht van de opties, kosten, opbrengst en minimaal twee concreet te nemen (isolatie)maatregelen in beeld gebracht. Denk aan spouwmuurisolatie, een zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet. Daarna volgt een intake. De volgende stap is het aanvragen van offertes en subsidie.

Subsidie
Voor de benodigde investering kunnen woningeigenaren gebruik maken van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing. Deze ISDE-subsidie dekt ruim twintig procent van de kosten. Aanvullend stelt de gemeente gunstige lage rente leningen uit het Energietransitiefonds beschikbaar. Vervolgens profiteren huiseigenaren direct van de voordelen van de genomen maatregelen, zoals lagere energiekosten en meer comfort.

Leerwerkakkoord
Om de gewenste maatregelen uit te voeren werkt de gemeente vanuit het Leerwerkakkoord samen met bedrijven uit de regio. Met deze bedrijven zijn kwaliteits- en inkoopafspraken gemaakt. Zo zijn woningeigenaren verzekerd van een goede partij en profiteren zij van de inkoopvoordelen en de garantie.

Power voor Rotterdam
De campagne ‘Power voor je Huis’ is onderdeel van de stadsbrede campagne ‘Power voor Rotterdam’. Met deze campagne roept de gemeente Rotterdammers, ondernemers, scholen en sportverenigingen op om juist nu te verduurzamen. Daarvoor stelt de gemeente sinds dit voorjaar een veelheid aan subsidies, leningen en gratis adviezen beschikbaar om daarbij te helpen.

Kijk voor meer informatie op www.duurzaam010.nl