Direct naar de content

Grasmatten van DÂK worden hergebruikt voor PARK(ing) Day!

Op vrijdag 19 september daagt de gemeente bewoners en ondernemers in de binnenstad uit om mee te doen met het jaarlijks wereldwijde evenement PARK(ing) Day. Tijdens PARK(ing) Day worden straatparkeerplaatsen in de binnenstad voor 1 dag omgetoverd tot parkjes waar van alles op te doen is. De gemeente geeft de straatparkeerplaatsen voor die dag in de binnenstad vrij, waarbij bewoners en ondernemers een creatieve invulling bedenken. Om de bewoners en ondernemers te helpen zal DÂK tijdens PARK(ing) Day een uitgiftepunt voor grasmatten inrichten.

Hergebruik
De hele maand augustus was er het pop-up stadspark DÂK op de parkeergarage Katshoek. De kunstgrasmatten die er lagen, kwamen uit het stadion van Hockey Club Rotterdam wat zelfs de kampioensmat van 2012/2013 was! Nu het pop-up stadspark weer gesloten is, krijgen de grasmatten op 19 september weer een andere bestemming. DÂK zal tijdens PARK(ing) Day de uitgifte van kunststof grasmatten vanaf 8:00 uur verzorgen op de kruising van de Schiedamse Vest en Witte de Withstraat. Met een afmeting 2×4 m. zijn de grasmatten van het ideale formaat voor een parkeerplek en is meteen de basis voor een parkje gelegd! Voor het lenen van een mat is € 20,- borg nodig, zodat de matten netjes worden teruggebracht en nogmaals gebruikt kunnen worden. Naast het uitdelen van de matten zal er tevens van alles te zien en te doen zijn op het uitgifte punt, zoals we van DÂK gewend zijn.

Reserveringen
Inmiddels is het nieuws van de grasmatten al bij een aantal deelnemers beland en kwam er al een reservering voor meerdere matten voor de Nieuwe Binnenweg. Ook van de Hoogstraat (oost), Meent, Witte de Withstraat en ZoHo is al bekend dat bewoners en ondernemers bezig zijn met de voorbereidingen voor PARK(ing) Day. Initiatiefnemers die meerdere matten willen gebruiken, kunnen vooraf contact opnemen via info@dak-rotterdam.nl.

Meer informatie: www.rotterdam.nl/parkingday.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Nieuwstraten, communicatieadviseur gemeente Rotterdam. E-mail: cg.nieuwstraten@rotterdam.nl, tel. 06 – 53268872 of
Salko Hofman, DÂK Rotterdam, e-mail: SALKO@DAK-ROTTERDAM.NL, tel. 06 -47030701.