Direct naar de content

Geslaagd Prins Alexander B(l)oeit!

Zaterdag 2 juli was de tweede editie van Prins Alexander B(l)oeit! Er was ruimte voor talent, voor vrijwilligers en voor ideeën voor de buurt. Kortom: een dag vol informatie, activiteiten en ontmoeting.

De gebiedscommissie verwelkomde zaterdag ruim 2.000 bezoekers op de Hesseplaats. Zij genoten van optredens, deden mee met workshops of hadden contact met een gebiedscommissielid of netwerker van de gemeente over hun idee voor de buurt. De gebiedscommissie behandelde uiteenlopende initiatieven, van plantenschalen en verhoogde tuinen tot een impuls voor vernieuwing van speeltuin Het Lage Land.

Talent

De sterren van Prins Alexander straalden op het podium tijdens de talentenjacht. Uit de verschillende acts wees de jury drie prijswinnaars aan. Caityin (6 jaar) won in de categorie kids, zangeres Cheryl Ozkek won in de categorie teens en in de categorie volwassenen nam rapper Jizzle (bijgestaan door Classic M) de prijs mee naar huis.

Vrijwilligersprijs

Tijdens het evenement werd voor de eerste keer de vrijwilligersprijs ‘Geef eens een duim’ uitgereikt. De aangemelde vrijwilligers werden in het zonnetje gezet door Ron Davids, voorzitter van de gebiedscommissie. Zij kregen de vrijwilligersspeld van Prins Alexander. De Duim ging naar Ommoorder Theo Kien (85 jaar), die zich geheel op eigen kracht inzet voor zijn buurt.

De gebiedscommissie van Prins Alexander is trots op alle bijdragen vanuit het gebied en de betrokkenheid waarmee vrijwilligers zich inzetten voor Prins Alexander. Dit werd duidelijk zichtbaar tijdens Prins Alexander B(l)oeit!


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of foto's van Prins Alexander B(l)oeit! kunt u contact opnemen met Dorine de Koning, communicatieadviseur, 06-232 92 280 of de.dekoning@rotterdam.nl