Direct naar de content

Geslaagd eerste Prins Alexander B(l)oeit!

Zaterdag 17 oktober organiseerde de gebiedscommissie Prins Alexander voor de eerste keer Prins Alexander B(l)oeit! Een dag vol informatie, activiteiten en ontmoeting. Tijdens dit evenement zijn 22 bewonersinitiatieven ingediend, waarvan er 21 meteen zijn goedgekeurd.

Bewoners van Prins Alexander werden zaterdag gastvrij ontvangen in de Open Hof aan de Hesseplaats. Zeker 2.000 mensen bezochten het evenement en genoten van optredens, deden mee met een workshop of hadden contact met een gebiedsnetwerker van de gemeente over hun idee voor de buurt. Ieder uur behandelde de gebiedscommissie de tot dan toe ingediende initiatieven. De onderwerpen liepen uiteen. Informatieborden bij kunst, halloween- en kerstactiviteiten, buurtpreventie, bloembakken, naailessen en zelfs een schaatsbaan kwam voorbij. Een initiatief werd aangehouden. Dit wordt later behandeld.

Naast aandacht voor bewonersinitiatieven was er aandacht voor talent. De sterren van Prins Alexander straalden op het podium tijdens de talentenjacht. Uit de acts – dans, muziek, zang en spoken word – wees de jury drie prijswinnaars aan: Lorena Willemse (twirling), Most wanted monkeys (hip hop) en Christiaan en Fleurie (moderne dans).

De gebiedscommissie van Prins Alexander is trots op alle bijdragen vanuit het gebied en de betrokkenheid waarmee vrijwilligers zich inzetten voor Prins Alexander.

Dit werd duidelijk zichtbaar tijdens Prins Alexander B(l)oeit. Het evenement krijgt dan ook zeker een vervolg.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine de Koning, communicatieadviseur, 06-232 92 280.