Direct naar de content

Genomineerden Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 bekend

De genomineerden van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 zijn vanmiddag bekend gemaakt tijdens een uitzending van RTV Rijnmond. Onder andere sportwethouder Adriaan Visser reikt de awards op maandagavond 11 december uit aan de sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger en sportcoach van 2017. Ook wordt de Gehandicaptensportprijs uitgereikt. Het is alweer de 31e editie van dit Rotterdamse sportnetwerkevenement dat plaatsvindt op het majestueuze SS Rotterdam.

"Met de uitreiking van de Sport Awards sluiten we traditiegetrouw het sportjaar af. Het was weer een bijzonder jaar met veel hoogtepunten. Zo vonden het WK Triathlon en het WK Shorttrack plaats in Rotterdam en hebben we de Oranje Leeuwinnen mogen verwelkomen tijdens het EK Vrouwenvoetbal. Ook was Rotterdam Host City van de Nationale Sportweek. We hebben een mooie lijst van genomineerde sporters en vrijwilligers. Rotterdam mag zich met recht sportstad noemen!’’ aldus wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport).

En de genomineerden zijn…

Sportvrouw
Marieke Keijser                       – Roeien
Lucinda Brand                        – Wielrennen
Chantal Blaak                         – Wielrennen

Sportman
Karim El Ahmadi                    – Voetbal
Seve van Ass                         – Hockey
Bart Deurloo                          – Turnen

Sportploeg
Feyenoord                             – Voetbal
Curaçao Neptunus                  – Honkbal
Sliedrecht Sport dames          – Volleybal

Sporttalent
Larissa van Krevel                  – Judo
Alida van Daalen                    – Atletiek
Jochem Bakker                      – Hockey

Sportvrijwilliger
Kevin van den Berg                – Volley Zuid
Annet van der Vaart                – Rotterdam Atletiek Varkenoord
Marc Knoet                            – Hockeyclub Delfshaven

Sportcoach
Giovanni van Bronckhorst       – coach Feyenoord, voetbal
Gertjan van der Linden            – bondscoach Nederlandse vrouwenteam rolstoelbasketbal
Ronald Jaarsma                     – coach Curaçao Neptunus, honkbal

Gehandicaptensportprijs
Transvalia ZW                        – G-voetbal
Stichting Plons                       – G-watersport
SGT Alexanderstad                – G-tennis

Stemmen
Stemmen op de genomineerden kan via www.rotterdamsport.nl/desportawards. Hier is ook informatie te vinden over de genomineerden en hun sportieve prestaties. Wie naar huis gaat met een award, wordt voor de ene helft bepaald door het publiek en voor de andere helft door een deskundige jury.

Terugblik
Vorig jaar werd Thomas Verhaar van Sparta bekroond tot Sportman van het jaar. Met zijn 24 goals in de Jupiler League een meer dan welverdiende titel. Daarbij kreeg de ploeg van Alex Pastoor uit handen van burgemeester Aboutaleb de Sport Award Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt. Boksster Nouchka Fontijn kreeg onder andere voor haar bijzondere prestatie op de Olympische Spelen in Rio de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond. "Het was al een eer om genomineerd te worden als Sportvrouw van het jaar 2016. En om dan ook daadwerkelijk de prijs in ontvangst te mogen nemen, dat was helemaal een fantastisch gevoel‘’, aldus Fontijn.

Het Rotterdamse G-Basketbalteam van Fons Rijnberg sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie  Gehandicaptensportprijs. Fons Rijnberg: ‘’Via de Gehandicaptensportprijs hebben wij nog beter kunnen uitdragen waar we voor staan. Dankzij alle publiciteit kwamen we ook in contact met Challenge Sports werk- en integratietrajecten. Die organisatie ondersteunt ons nu onder andere in de vorm van kleding.’’

Achtergrond
De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond. Op maandag 11 december is vanaf 20.00 uur een live verslag te zien via www.facebook.com/rtvrijnmondsport. Een uitgebreide tv-registratie van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 is te zien op TV Rijnmond op zaterdag 16 december 2017 om 17:00 uur.


Noot voor de redactie:

U ontvangt in de week voorafgaand aan de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 een persuitnodiging om de uitreiking van de Sport Awards bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Nispen, gemeente Rotterdam Sport & Cultuur via esther@vannispen.nl of 06-24919869.

Website: http://www.rotterdamsport.nl/desportawards/
Twitter: @sportstad
Facebook: @rotterdamsportstad