Direct naar de content

Genomen besluiten gemeenteraad

Donderdag 27 maart

In memoriam

De gemeenteraad stond stil bij het overlijden van oud-raadslid mevrouw P.J. (Nel) Overhand.

De gemeenteraad heeft…

… de rechtmatigheid van de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor de gebiedscommissies vastgesteld. De raad stemde niet in met het verzoek van de PVV voor een hertelling van de uitgebrachte stemmen;

… de geloofsbrieven van de kandidaat-raadsleden onderzocht en besloten dat alle leden komende donderdag tijdens de installatieraad toegelaten kunnen worden;

… afscheid genomen van de 34 raadsleden die de volgende raadsperiode niet meer terugkeren. De voorzitter van de raad, A. (Ahmed) Aboutaleb, en de nestor, A.S. (Dries) Mosch, spraken de raad, vertrekkende raadsleden en burgerleden toe.

Geridderd als lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun langdurige inzet en bijdrage aan Rotterdam en in de raad zijn de heren L.C. (Leo) Bruijn (PvdA), R. (Ronald) Buijt (Leefbaar Rotterdam), M. (Marco) Heijmen (PvdA) en de dames F. (Fatima) Talbi (PvdA) en P.M. (Peggy) Wijntuin (PvdA).

Deze leden ontvingen ook de Wolfert van Borselen-penning. De penning is bedoeld voor personen die een prominente rol hebben gespeeld op verschillende terreinen van de Rotterdamse samenleving.

Voor hun jarenlange inzet voor de raad en de stad ontvingen ook de heren (Arno) Bonte (GroenLinks), L.P.M. (Leo) de Kleijn (SP), A.S. (Dries) Mosch (Leefbaar Rotterdam) en mevrouw J. (Josine) Störmann (SP) de Wolfert van Borselen-penning.

… de geheimhouding bekrachtigd van de brieven over de voortgang van het Warmtebedrijf en de voortgang van de ontwikkeling Schiekadeblok.

Raadsvergadering gemist of terugzien?

De vergadering van de gemeenteraad is live uitgezonden op https://rotterdam.raadsinformatie.nl en kan in het archief in zijn geheel, per agendapunt en per spreker worden bekeken. Ook zijn daar alle documenten in te zien.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening raadsgriffie Rotterdam, 06 51 81 25 08 of p.schouteten@griffie.rotterdam.nl.