Direct naar de content

Gemeenteraad niet akkoord met komst Collectiegebouw

Geen publiek toegankelijk depot voor Museum Boijmans Van Beuningen

De gemeenteraad van Rotterdam heeft de wijziging van het bestemmingsplan die noodzakelijk was voor de realisatie van het Collectiegebouw afgewezen. Dit betekent dat het publiek toegankelijke depot voor Museum Boijmans Van Beuningen niet gebouwd gaat worden. Museum Boijmans Van Beuningen, het College van Burgemeester en Wethouders en Stichting De Verre Bergen betreuren het besluit van de gemeenteraad. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe oplossing voor het depotprobleem van Museum Boijmans Van Beuningen.

Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport): “Rotterdam heeft met het Collectiegebouw en de manier waarop dit gefinancierd kan worden een uniek concept in handen. Ik vind het een gemiste kans voor de stad dat we hier niet verder mee kunnen. Er moet hoe dan ook een oplossing komen voor de depotproblematiek van Museum Boijmans Van Beuningen, zodat de gemeentelijke kunstcollectie veilig gesteld wordt. Mijn collega Pex Langenberg (o.a. Cultuur) zal hierover in overleg gaan samen met het museum.”


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, 010-2673532, m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl