Direct naar de content

Gemeente steunt sport- en spel initiatieven van Rotterdammers

Vanaf 1 juli 2023 kunnen Rotterdammers die een sport-, spel- of scouting evenement organiseren een financiële bijdrage ontvangen. Met de ‘010 Sport- en Spel regeling’ kan iedereen vanaf 18 jaar die een activiteit of evenement zonder winstoogmerk wil organiseren de subsidie aanvragen. Op deze wijze hoopt de gemeente plezier in spelen, bewegen en sporten te stimuleren.

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport): “We vinden het belangrijk om laagdrempelig sportaanbod in Rotterdam te faciliteren. Met deze subsidieregeling stimuleren we Rotterdammers om hun stadsgenoten met plezier kennis te laten maken met sporten en bewegen.”

Voor iedereen

De evenementen zijn laagdrempelig en hebben een open karakter. Dit betekent dat er bijvoorbeeld geen lidmaatschap nodig is. De activiteiten of evenementen zijn gericht op sporten, spelen, scouten of bewegen. Zo is er voor ieder wat wils. Door met passend aanbod in te spelen op de behoefte van de Rotterdammers, hebben meer Rotterdammers plezier in het sporten en bewegen, is het idee achter de subsidie. De gemeente stimuleert kleine en middelgrote evenementen waarin de lokale gemeenschap organisatorische inbreng heeft. Dit draagt bij aan het samenleven en de levendigheid in de wijken, doordat bewoners met elkaar kennismaken.

Ook verenigingen mogen een activiteit organiseren met behulp van deze regeling, die dan wel geschikt moet zijn voor niet-leden.

Looptijd

De subsidieregeling start per 1 juli en de aanvraag mag maximaal €10.000 zijn. Totaal stelt de gemeente 150.000 euro in 2023 beschikbaar op volgorde van ontvangst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Faouzi Achbar, 06 – 287 417 94 of km.vanderheiden@rotterdam.nl