Direct naar de content

Gemeente Rotterdam zet stap vooruit met steun voor jongeren getroffen door toeslagenschandaal

Vandaag hebben gemeente Rotterdam en vier lokale welzijnspartners een belangrijke stap gezet om Rotterdamse jongeren die getroffen zijn door het toeslagenschandaal te ondersteunen. Tijdens het “Flow Your Mind!” evenement heeft wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) samen met de vier partners een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk een netwerk van hulp en ondersteuning op te bouwen met en voor deze jongeren.

De verklaring is bedoeld om een stevig ondersteuningsnetwerk te realiseren dat jongeren hulp biedt bij werk en opleiding, evenals emotionele steun. Het doel is om de jongeren te helpen hun leven weer op de rit te krijgen en met vertrouwen naar de toekomst te kijken. De intentieverklaring is ondertekend door gemeente Rotterdam, Stichting Jongeren op Zuid, Stichting MAIT, stichting Urban Skillsz en SOL.

Wethouder Mohamed-Hoesein sprak de aanwezigen toe en benadrukte het belang van de samenwerking. “We verbinden ons eraan om samen met de partners een netwerk van steun en hulp op te bouwen, om jongeren te helpen de basis weer op orde te krijgen. Dit betekent hulp bij werk, opleiding en vooral emotionele steun zodat gedupeerde jongeren weer kunnen dromen en bouwen aan een toekomst.” aldus de wethouder.

Ondersteuningsnetwerk

Het initiatief richt zich op ruim 6300 gedupeerde Rotterdamse jongeren van 16 jaar en ouder. De partners die de intentieverklaring hebben ondertekend werken al met jongeren, maar zullen zich nu specifiek richten op de groep die door het toeslagenschandaal is getroffen.
“Met deze samenwerking streven we ernaar dat geen enkele jongere zich alleen voelt in deze strijd. We willen een vangnet creĆ«ren waar jongeren altijd op kunnen terugvallen, waar zij vragen kunnen stellen en waar zij zekerheden kunnen vinden die nodig zijn om weer te kunnen groeien” voegde de wethouder toe.

De gemeente investeert in dit initiatief met kennis en middelen via het programma Slagkr8! dat samen met inzet van de jongeren zelf moet zorgen voor een positieve verandering.

Afbeeldingen

  • Wethouder Mohamed-Hoesein met jongeren en partners na de ondertekening
    Wethouder Mohamed-Hoesein met jongeren en partners na de ondertekening

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal). Telefoonnummer 06-41316524 of m.romijn@rotterdam.nl