Direct naar de content

Gemeente Rotterdam vervult groot aantal stageplaatsen

De gemeente Rotterdam heeft het afgelopen jaar, ondanks de pandemie, 1.124 stageplaatsen kunnen vervullen. Hiermee zijn zelfs het aantal stageplaatsen van de pre-covid jaren 2019 (786) en 2018 (995) ruimschoots overtroffen. In april 2021 heeft de gemeente Rotterdam de ambitie gesteld om in dit jaar 1.124 stageplaatsen te vervullen.

Andere invulling van stages tijdens de pandemie
Door de covid-maatregelen zagen we het aantal stageplekken in 2020 drastisch teruglopen. Om als grote werkgever in het Rotterdamse het goede voorbeeld te geven én de Rotterdamse studenten toch een kans te geven praktijkervaring op te doen, is de ambitie vastgesteld op het dubbele aantal stages van 2020 (562).

Wethouder Arjan van Gils, (Organisatie) “Door de pandemie zijn veel beurzen en stagemarkten niet doorgegaan. Op het hoogtepunt stonden 66 stagevacatures tegelijk uit. Goed om te zien dat wij als gemeente Rotterdam zoveel stageplekken hebben weten te vervullen. Immers, de stagiair(e) van vandaag is de medewerk(st)er van morgen.”

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het stagebureau binnen de gemeente Rotterdam het afgelopen jaar hard gewerkt om in deze bijzondere tijd toch studenten een stageplek te kunnen bieden. Denk hierbij aan het informeren en enthousiasmeren van de collega’s om een stagiair(e) aan te nemen, het opstellen van vacatureteksten, het verwerken van alle sollicitaties en matches maken en het uiteindelijk verwelkomen van de stagiair(e)s.

“Stagiaires zijn waardevol voor onze organisatie en binnen de gemeente Rotterdam zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om studenten de kans te geven werkervaring op te doen”, aldus Van Gils. Het thuiswerken en alle andere covid-maatregelen maakten het niet altijd even makkelijk. Het stagebureau heeft daarom trainingen verzorgd voor de collega’s om ook op afstand een goede stagebegeleider te kunnen zijn.

Website
Meer informatie over stagelopen binnen de gemeente Rotterdam en de openstaande stagevacatures is te vinden op de website www.werkenvoorrotterdam.nl/stages