Direct naar de content

Gemeente Rotterdam vervangt duiker op Koninginnelaan

Op maandag 17 november start de gemeente Rotterdam met werkzaamheden aan de Koninginnelaan in Rozenburg. In opdracht van waterschap Hollandse Delta wordt ter hoogte van de tennisvereniging de bestaande duiker, een waterverbinding, vervangen door een groter exemplaar. Ook wordt de riolering aangepakt.

Door deze grotere duiker kan regenwater beter afvloeien en wordt wateroverlast bij hevige neerslag tegengegaan. Ook verbetert hiermee de kwaliteit van sloten en singels in Rozenburg. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de duiker wordt in het werkgebied ook de riolering vervangen.De voorbereidende werkzaamheden starten op vrijdag 14 november. Het werk aan duiker en riolering duurt naar verwachting vier weken. Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden voor de feestdagen zijn afgerond, wordt mogelijk ook op zaterdag gewerkt.

Afsluiting van de weg
Tijdens de werkzaamheden is de Koninginnelaan tijdelijk afgesloten. Parkeren in de straat is dan niet mogelijk. De busdiensten van Connexxion worden gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Bernhardstraat. Tijdens de duur van deze omleiding geldt in de Bernhardstraat aan één zijde een parkeerverbod. De Koninginnelaan is tijdens de feestdagen weer bereikbaar.

Na de winterstop, die ongeveer twee maanden duurt, start de gemeente Rotterdam medio februari 2015 met de tweede fase. Dan wordt de riolering in de Schanslaan en de Koninginnelaan (tot aan de Clematislaan) vervangen. Voor meer informatie zie ook de website: www.rotterdam.nl/koninginnelaan.


Noot voor de redactie:

Meer informatie bij: Jolanda Vos-ter Wolbeek, communicatieadviseur, telefoonnummer 06 125 35 274 | Twitter: @Stadsbeheer010