Direct naar de content

Gemeente Rotterdam en Albert Heijn tekenen intentieovereenkomst

Rotterdam en supermarktketen bundelen krachten

De gemeente Rotterdam en Albert Heijn gaan intensiever samenwerken en bekrachtigen dat in een intentieovereenkomst met de thema’s: Goede Buur, Gezondheid, Duurzaamheid en Werk en Inkomen. 
 

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen) en Liesbeth Schaafsma, regiomanager Zuidwest van Albert Heijn,ondertekenen vandaag de intentieovereenkomst, in Albert Heijn-winkel Vasteland. Deze is bedoeld om de krachten te bundelen op de thema’s: Goede Buur, Gezondheid, Duurzaamheid en Werk en Inkomen. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn gaan de samenwerking aan voor in ieder geval de huidige collegeperiode, die loopt tot 2022.

Barbara Kathmann: ‘De gemeente Rotterdam en Albert Heijn maken zich al samen hard voor de thema’s gezondheid, duurzaamheid en werk en inkomen. Door vandaag de handtekeningen te zetten wordt dit officieel bekrachtigd en kunnen we nog meer bereiken voor Rotterdammers in de wijken. Als wethouder Economie én als wethouder Wijken ben ik natuurlijk dubbelblij dat een economische partner in de stad zich samen met de gemeente hard wil maken voor gezondheid, duurzaamheid en werk en inkomen.’

Liesbeth Schaafsma: ‘Albert Heijn maakt onderdeel uit van het dagelijks leven van veel Rotterdammers. Als supermarkt, maar ook als werkgever en buurtgenoot. Door de krachten te bundelen met de gemeente kunnen we onze huidige inspanningen in de buurt versterken. Maar ook onderzoeken we welke kansen er nog meer liggen om ons gezamenlijk in te zetten voor de stad en de Rotterdammers. Een mooi voorbeeld van lokale samenwerking is die met de Community Voedselsurplus, waar 30 Albert Heijn-winkels voedsel aan doneren, dat vervolgens bij verschillende sociale organisaties in de stad terecht komt.’

Goede Buur
Albert Heijn vindt het belangrijk “een goede buur” te zijn en onderneemt daartoe verschillende initiatieven voor en in de buurt. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn zien kansen om op het vlak van een schone en veilige buurt en ouderenbeleid samen op te trekken.

Gezondheid
Als partner van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) inspireert Albert Heijn jongeren om gezonder te eten en meer te bewegen. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn werken in het kader van Gezond010 (link naar www.gezond010.nl) en JOGG al samen en onderzoeken hoe dit te versterken en uit te breiden is.

Duurzaamheid
Ook op het gebied van duurzaamheid is de samenwerking belangrijk voor de wethouder. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn zetten zich in voor het realiseren van een duurzame stad. Albert Heijn heeft de ambitie dat in 2025 alle winkels CO2-neutraal opereren en dat de winkels in de binnenstad emissievrij worden beleverd

De supermarktketen geeft aan ook te werken aan het verminderen en verduurzamen van verpakkingen en het tegengaan van voedselverspilling. Zo werken meerdere filialen samen met de lokale voedselbank. Ook doneert Albert Heijn via de stichting Community & Voedselsurplus zijn voedseloverschotten aan verschillende sociale organisaties in de stad die hiermee maaltijden verzorgen voor Rotterdammers die het nodig hebben.

Werk en Inkomen

Albert Heijn biedt veel jongeren een eerste werkervaring. Zij leren wat werken is en welke verantwoordelijkheden hierbij komen kijken. De supermarktketen onderzoekt of het binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid ook een rol kan spelen bij het helpen van jongeren hun weg te vinden op de arbeidsmarkt.
In Rotterdam zijn er momenteel ook 143 arbeidsplaatsen beschikbaar voor mensen met een kwetsbare positie (die vallen onder de doelgroep banenafspraak) , waarbij samengewerkt wordt met de gemeente Rotterdam en het UWV.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl