Direct naar de content

Gemeente klaar voor gladheid

Gratis strooizout voor Rotterdammers: haal het tijdig in huis

De gemeente Rotterdam staat in de startblokken om in het winterseizoen gladheid te bestrijden. Ook Rotterdammers en ondernemers kunnen mee helpen door de stoep voor hun huis of bedrijf begaanbaar te houden. Zij kunnen gratis strooizout ophalen.

In heel Rotterdam staan zo’n 75 strooiwagens en 90 medewerkers continu paraat om wegen en fietspaden begaanbaar en vrij van gladheid te houden. De wagens staan bij de twee grote wintersteunpunten van de gemeente op de noordoever en de zuidoever.

Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes begaanbaar blijven. Vuilnismannen rijden op de grote strooiwagens. Omdat tijdens gladheid ook het vuilnis moet worden opgehaald, zijn meer medewerkers van Stadsbeheer opgeleid om in de winterdienst mee te draaien.

Fietsroutes en voetgangersgebieden
Net als voorgaande seizoenen is er veel aandacht voor fietsroutes en voetgangersgebieden. Bij sneeuwval wordt extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetpaden rondom openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes. Bij bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.

Gratis strooizout
De gemeente roept bewoners, ondernemers en scholen op om tijdig strooizout in huis te halen. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving. Op veertien locaties in Rotterdam, waaronder de milieuparken, ligt gratis strooizout klaar.

Meer informatie is te vinden op: www.rotterdam.nl/gladheid


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl