Direct naar de content

Gemeente en McDonald’s pakken samen zwerfafval aan

De gemeente Rotterdam en McDonald’s werken intensief samen bij het schoonhouden van de directe omgeving van McDonald’s Spaanse Polder. Wethouder Vincent Karremans en Edwin Ooms, franchisenemer van diverse McDonald’s restaurants in de omgeving Rotterdam, tekenden hiervoor op 21 december een convenant. De samenwerking zorgt voor minder zwerfafval in de straten en wateren rond dit restaurant.

McDonald’s neemt extra verantwoordelijkheid in de aanpak tegen zwerfafval. Zij houden naast hun eigen terrein en de 25 meter hieromheen nu ook een deel van het omliggende gebied schoon en legen daar de afvalbakken. De gemeente faciliteert McDonald’s door onder meer de levering van vuilniszakken, een elektrische afvalzuiger, een Seabin en andere materialen. Lastig begaanbare watergangen, sloten en de aanwezige vijver in het gebied worden eenmaal per kwartaal gezamenlijk opgeruimd.

Bedrijfsleven belangrijk in aanpak van zwerfafval
Wethouder Vincent Karremans; ‘Dit is een schoolvoorbeeld van samenwerken tussen gemeente en ondernemers! Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat de buitenruimte schoon en netjes blijft. Laat dit vooral een aanzet zijn voor meer van dit soort initiatieven in de stad!’ Het bedrijfsleven vormt een belangrijke groep bij het voorkomen van zwerfafval, het aanpakken van vervuiling en zo het komen tot een schonere stad. De samenwerking met McDonald’s Spaanse Polder dient als voorbeeld voor de samenwerking tussen de gemeente en het bedrijfsleven voor een schone stad en krijgt een vervolg op andere plaatsen in Rotterdam.

Edwin Ooms, franchisenemer diverse McDonald’s restaurants in de omgeving Rotterdam; “Elke dag doen we er alles aan om zoveel mogelijk zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking. Samen voor een schoner Rotterdam.”

Vervolg rondom Marconiplein

Het eerste gebied waar de gezamenlijke aanpak met McDonald’s een vervolg krijgt is in het gebied rondom het Marconiplein. Niet alleen McDonald’s gaat naast de 25 meter rondom hun vestiging in een deel van de openbare ruimte het zwerfafval opruimen maar waarschijnlijk ook andere bedrijven in dit gebied. De gesprekken hierover zijn in volle gang.

Afbeeldingen