Direct naar de content

Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk start grote weesfietsen opruimactie

Rotterdammers gebruiken steeds vaker de fiets in de stad. Dat is natuurlijk een goed teken maar helaas neemt hierdoor het aantal zogenaamde weesfietsen ook toe. De gebiedscommissie wil hier een einde aan maken en start zaterdag 29 augustus met de grote weesfietsen opruimactie.

Steeds meer Rotterdammers zijn zich er de afgelopen jaren van bewust geworden dat de fiets een snel en gezond vervoermiddel is om zich in de stad te verplaatsen. Door de toename van het aantal fietsen is het aandeel weesfietsen helaas ook gegroeid. Dit is voor de gebiedscommissie een doorn in het oog. Dat is de reden dat de commissieleden in juni het weesfietsen aanwijsbesluit hebben vastgesteld. Dit besluit maakt het mogelijk fietsen die vier weken onbeheerd en/of ongebruikt zijn, te verwijderen. Zaterdag 29 augustus geven de commissieleden samen met medewerkers van Stadsbeheer de aftrap voor de opruimactie. Zij maken een ronde door Kralingen-Crooswijk en merken fietsen aan die er verweesd bij staan door er een sticker op te plakken. Zijn die fietsen na vier weken niet van hun plaats gekomen, dan worden ze weggehaald. De weesfietsen opruimacties zullen een aantal keren per jaar plaatsvinden.

Weesfietsen

Fietsen die niet meer worden gebruikt hangen vaak in grote aantallen tegen elkaar aan en houden fietsparkeerplekken bezet. Dit zorgt op vele plekken in Kralingen en Crooswijk voor een rommelig straatbeeld en ergernis bij de bewoners. Deze fietsen worden voorzien van een sticker. Is de fiets na  vier weken nog onberoerd dan is het een weesfiets en mag hij verwijderd worden. De fiets blijft dan nog 13 weken opgeslagen bij het fietspunt. Via de fietspunt-website kunnen eigenaren zien of hun fiets daar bij staat en tegen een vergoeding de fiets afhalen.


Noot voor de redactie:

Wit u aanwezig bij de opruimactie, neemt u dan contact op met Odiel Kok, communicatieadviseur Kralingen-Crooswijk. U kunt haar bereiken via …..