Direct naar de content

Gebiedscommissie Feijenoord wil schonere buitenruimte

Opruimplicht van hondenpoep en een voederverbod in heel het gebied

Overlast van hondenpoep is veel bewoners een doorn in het oog, net als voedselresten op straat. De gebiedscommissie Feijenoord wil een schonere buitenruimte. Hiertoe wil ze in heel het gebied een voederverbod instellen en het opruimen van hondenpoep overal verplichten, door hondenuitlaatplaatsen op te heffen.

Vanaf 1 maart 2018 worden alle aangewezen hondenuitlaatplaatsen opgeheven en moet hondenpoep overal worden opgeruimd. Enige uitzondering zijn de hondenlosloopzones, deze blijven wel bestaan. Die zijn in het gebied vrijwel allemaal omheind zodat de honden er los kunnen rennen. Op deze locaties hoeft de hondenpoep niet opgeruimd te worden, dat wordt met poepscooters gedaan. De gebiedscommissie verwacht dat de hondenpoepoverlast op deze manier aanzienlijk wordt verminderd.

Een andere manier om de buitenruimte schoner te krijgen is het instellen van een voederverbod in heel gebied Feijenoord. Hoe goed bedoeld het voederen vaak ook is, de voedselresten die niet door vogels worden opgegeten en blijven liggen, trekken plaagdieren aan zoals ratten. Een voederverbod kan volgens de gebiedscommissie deze overlast tegengaan.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Aart van Zevenbergen, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord. Tel: 06 1312 6630, email: a.vanzevenbergen@rotterdam.nl.