Direct naar de content

Game, set, match in de binnenstad

Side-events in aanloop naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Zaterdag 7 februari staat het voorplein van het Centraal Station voor één keer in het teken van tennis. Met de start van het ABN AMRO World Tennis Tournament op maandag 9 februari, worden alle Rotterdammers en bezoekers van de stad uitgedaagd om hun tennistalenten te tonen tijdens clinics en wedstrijden. Dit kan tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 14.30 uur verwelkomt wethouder Adriaan Visser (Financien, Binnenstad, Cultuur en Sport) de toernooidirecteuren Richard Krajicek en Esther Vergeer in Rotterdam. Zij geven een kleine demonstratie.

VIP-kaarten winnen met ballenactie
De dagen voorafgaand aan 7 februari worden gesigneerde tennisballen verstopt in de stad. Aanwijzingen over de locaties worden via Twitter (o.a @abnamrowtt en @sportstad) gecommuniceerd. Mensen die een bal vinden, kunnen deze inleveren op zaterdag 7 februari, op het voorplein van het Centraal Station. Zij ontvangen dan twee vip-kaarten voor het ABM AMRO World Tennis Tournament.

42-ballentoernooi
In 2014  zijn 42 tennistoernooitjes georganiseerd. Fanatiek streden de deelnemers om een felbegeerde plek op het officiële court tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. De halve finales en finale worden gespeeld in Ahoy op zaterdag 14 februari aanstaande.

Belang van side events
Het 42-ballentoernooi, het centre court op het voorplein van het CS en de zoekactie naar de ballen zijn de side events die de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Ahoy Rotterdam organiseren bij het ABN AMRO World Tennis Tournament . De side events zijn bedoeld om een breed publiek te enthousiasmeren voor het evenement en de sport. Sport is namelijk belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl , tel. 06-51003852.