Direct naar de content

Gaarkeuken Rotterdam krijgt opfrisbeurt met ingezamelde overtollige verf

Piekfijnwinkel stelt 50 liter verf beschikbaar

Op donderdag 11 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur gaat een groep vrijwilligers aan de slag om de Gaarkeuken Rotterdam aan de Persoonshaven een opfrisbeurt te geven. Dat is een initiatief van de gemeente Rotterdam, AkzoNobel en Neighbourly. Samen verven de vrijwilligers ruim 175 vierkante meter muur. Dat doen zij met 50 liter overtollige verf die zij krijgen van de Piekfijnwinkel aan de Wolphaertsbocht. Sinds twee maanden wordt daar verf verkocht die is ingezameld door Rotterdammers om het ergens anders in de stad een nieuw leven te geven. Deze verf wordt op de milieuparken door collega’s van de gemeente gecontroleerd op goede kwaliteit.

De Gaarkeuken Rotterdam richt zich op mensen die net buiten de criteria van de voedselbank vallen. Vertegenwoordigers vanuit de politiek en kerk koken en serveren hier vier dagen per week een warme maaltijd voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Proef met overtollige verf
Begin maart startte de gemeente Rotterdam in samenwerking met Akzo Nobel een proef met het hergebruiken van overtollige verfresten. Mensen kunnen de verf die zij over hebben van het klussen in huis, inleveren bij één van de Rotterdamse milieuparken. Daar wordt gekeken of de verf nog door iemand anders in de stad -of een maatschappelijk project dat zich aan heeft gemeld bij Neighbourly.nl- gebruikt kan worden in plaats van weggegooid. Goed voor het milieu en de circulaire stad. In Piekfijnwinkels wordt het voor een zacht prijsje verkocht. Op die manier zorgen we samen voor minder liters overtollige verf en dus voor een beter milieu. Dit sluit aan bij de ambitie die Rotterdam als circulaire stad heeft om steeds minder afval te produceren, zuinig te zijn op onze grondstoffen en producten zoveel mogelijk te hergebruiken.

Piekfijnwinkels
De gemeente Rotterdam beheert vier Piekfijnwinkels in de stad. Deze warenhuizen met tweedehands spullen zijn zes dagen per week geopend. Op www.rotterdam.nl/piekfijn staan de openingstijden.
• Piekfijn Charlois, Wolphaertsbocht 246, 3083MV Rotterdam
• Piekfijn Hoogvliet, Middenbaan 218, 3191EL Rotterdam
• Piekfijn Centrum, Mariniersweg 255, 3011NM Rotterdam
• Piekfijn Prins Alexander, Aluminiumstraat 6, 3067GS Rotterdam

Milieuparken
Rotterdam heeft zeven milieuparken waar bewoners verf in kunnen leveren. Op www.rotterdam.nl/milieuparken staan de openingstijden.
• Milieupark Charlois, Aploniastraat 12, 3084 CC Rotterdam
• Milieupark Delfshaven, Keilezijweg 15, 3029 BW Rotterdam
• Milieupark Hillegersberg-Schiebroek, Melanchtonweg 139, 3045 PN Rotterdam
• Milieupark Hoek van Holland, Zekkenweg 100a, 3151 ZC Hoek van Holland
• Milieupark IJsselmonde, Hekendorpstraat 55, 3079 DX Rotterdam
• Milieupark Prins Alexander, Nikkelstraat (ingang Hoofdweg) 131, 3067 GD Rotterdam
• Milieupark Rozenburg, Frans Halsstraat 2, 3181 HC Rozenburg

Over Neighbourly Nederland
Neighbourly.nl is een sociaal netwerk dat lokale maatschappelijke projecten verbindt met bedrijven die het verschil willen maken. Om de leefbaarheid in wijken en buurten te verbeteren door het voor bedrijven makkelijker te maken om lokale projecten te ondersteunen. Neighbourly helpt grote bedrijven en (lokale) overheden om op een effectieve manier in contact te komen met lokale projecten.
Neighbourly is in 2016 zijn we erkend als leider- new business- (Bloomberg), voor technologie (Tech4good) en stond in de lijst van de 100 'Disruptive Brands' en is erkend als innovator (lid van de Unilever Foundry).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Op donderdag 11 mei bent u van harte welkom bij deze verfactie. Om 10.00 uur halen vrijwilligers de verf op bij de Piekfijnwinkel aan de Wolphaertsbocht. Het verven start omstreeks 11.00 uur bij Gaarkeuken Rotterdam, locatie Zorgcentrum de Steenplaat aan de Persoonshaven 650.