Direct naar de content

Ga op ontdekking over en langs de Blauwe Verbinding

Lopend, op de fiets of over het water

Hollands Buijtenland, Stromend water of Heerlijk Dichtbij zijn een paar van de namen van de routes over en langs de Blauwe Verbinding. De wandelroutes zijn net als de fietsroute en een kanoroute te downloaden op je smartphone. Ga op ontdekking en download de gratis route-app Abellife en vervolgens de routes van de Blauwe Verbinding.

Kort of lang
De wandelingen in het Zuiderpark, de Zuidpolder, het Zuidelijk Randpark en langs de Koedood/polder Buijtenland zijn tussen de 5 en 9 kilometer. Elke route is in een gebied met zijn eigen karakter. De één in een park aan de rand van de stad, de ander in een struingebied langs een riviertje of door de polder. De fietsroute over eeuwenoude dijken, langs water en weilanden en door groene stadsparken heeft een lengte van 37 kilometer. De kanoroute over de Blauwe Verbinding zelf is nu nog opgesplitst in twee delen. Als de Blauwe Verbinding klaar is, is de totale bevaarbare route 15 kilometer lang.

Abellife route-app
De routes zijn opgenomen in de gratis te downloaden app via www.Abellife.nl. Voor de routes betaal je een klein bedrag. Als je een route eenmaal gedownload hebt, kun je de route off-line gebruiken. Tijdens het fietsen, wandelen of kanoën krijg je een geluidssignaal als je links of rechts moet gaan. Daarnaast krijg je tijdens de route informatie over tal van zaken die je onderweg tegenkomt. Naast de routes van de Blauwe Verbinding verschijnen binnenkort nog zes routes op het eiland IJsselmonde.

Blauwe Verbinding
De Blauwe Verbinding is een bijzondere waterverbinding tussen het Rotterdamse Zuiderpark en de Barendrechtse Zuidpolder. Het gaat om een recreatief bevaarbare route die ook zorgt voor schoon zoet water vanuit de Oude Maas voor de gebieden langs de verbinding en het Zuiderpark. De Blauwe Verbinding functioneert ook als waterberging én legt een verbinding tussen de verschillende groengebieden. Rotterdam, en omgeving, is namelijk groener dan je denkt!

Samenwerking
Het project de Blauwe Verbinding is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard, waterschap Hollandse Delta, Stadsregio Rotterdam, Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en de provincie Zuid-Holland.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/blauweverbinding


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de routes van de Blauwe Verbinding kunt u contact opnemen met Monique Godijn, communicatieadviseur bij de gemeente Rotterdam, telefoon: 06-53819837.