Direct naar de content

Fotowedstrijd: Wie maakt de winnende foto van de beste cityloungeplek?

De gemeente Rotterdam wil deze zomer met een fotowedstrijd via het facebookaccount van de Binnenstad de beste loungeplekken in het centrum in beeld brengen.  Rotterdam wil hiermee laten zien dat de stad niet langer de stad is waar alleen maar gewerkt wordt, er is steeds meer ruimte om te ontspannen, ofwel te ‘loungen’.

Foto’s insturen van een favoriete loungeplek kan tot en met 11 augustus via www.facebook.com/rdambinnenstad. Vervolgens kan iedereen tot 18 augustus een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete beeld. Op 29 augustus maakt de jury, die bestaat uit Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, Christine Fürst, communitymanager van Instawalk 010 en Adriaan Visser, wethouder Binnenstad, de winnaars van de drie beste foto’s bekend. Deze top drie is begin september een week lang te zien op het grote scherm aan het Weenapoint tegenover Rotterdam Centraal. De maker van de allerbeste foto wint bovendien een hotelovernachting  voor twee personen in het nhow hotel in De Rotterdam aan de Wilhelminakade.

De binnenstad is het visitekaartje van de stad. Ieder jaar vinden meer Rotterdammers en bezoekers hun weg naar de binnenstad, om er te wonen, werken en recreëren. Zo is het aantal bezoekers tussen eind 2012 en eind 2013 met 4,5 procent gestegen. Het aantal hotelovernachtingen steeg het afgelopen jaar met 4 procent. En het inwonertal is tussen begin 2008 en begin 2014 met 10 procent gegroeid.

Het stadsbestuur wil de uitstraling van de binnenstad vergroten door blijvend te investeren in de kwaliteit en levendigheid van het centrum: de binnenstad als Citylounge, als huiskamer van de stad. Werken én wonen in de binnenstad moet aantrekkelijker worden, met meer focus op gezelligheid en een groene leefomgeving.


Noot voor de redactie:

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/rdambinnenstad, of neem contact op met  Hanneke Burggraaff, Communicatie gemeente Rotterdam, tel. (06) 51 21 96 29, H.Burggraaff@rotterdam.nl.