Direct naar de content

Finalisten Stadsinitiatief bekend

Rotterdammers kunnen stemmen op zes finalisten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in LantarenVenster zijn vanmiddag de finalisten van het Stadsinitiatief bekendgemaakt. 010BMX Racing, De Hef, Hart voor jouw wijk, Het kanon van Rotterdam, RIF010 en RRRoots zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder van 11 juni tot 10 juli op kunnen stemmen.

Voorzitter van de board Marianne van den Anker: “De Board heeft met veel genoegen een selectie gemaakt uit de 92 plannen en draagt de zes genomineerde plannen over aan de Rotterdammers. Zij kunnen nu hun stem laten horen. We hebben er vertrouwen in dat veel op deze plannen gaan stemmen!”

Wethouder Pex Langenberg (Innovatie): “De board heeft zes inspirerende en diverse initiatieven genomineerd. Sportieve, culturele, historische en verbindende initiatieven. Belangrijke elementen om de stad nog grootser te maken. Nu is de Rotterdammer aan zet. Ik ben erg benieuwd welk initiatief wint in deze laatste ronde van het Stadsinitiatief.”

De zes finalisten op een rij (alfabetische volgorde):

 Stemmen
Nu zijn alle Rotterdammers (vanaf 12 jaar) aan zet. Zij kunnen tot 10 juli 12.00 uur hun stem uitbrengen op hun favoriete initiatief. Op 10 juli is ‘s avonds het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt maximaal € 3 miljoen beschikbaar voor dit plan. Als de winnaar minder dan € 3 miljoen heeft aangevraagd, krijgt het initiatief dat als tweede is geëindigd de mogelijkheid om met het resterende bedrag (een deel van) het plan uit te voeren.

Toekomst Stadsinitiatief
Dit is de derde en laatste ronde van het Stadsinitiatief. Een initiatief dat in het vorige college in gang is gezet om grootse plannen voor de stad met nauwe betrokkenheid van de Rotterdammers te realiseren. Wethouder Langenberg: “Ook de komende vier jaar geven we de ruimte aan de Rotterdammers zelf initiatieven te realiseren vanuit de 1% regeling, de ervaringen vanuit het stadsinitiatief worden hier vanzelfsprekend in meegenomen.”


Noot voor de redactie:

Voor uitgebreide informatie over de initiatieven van de finalisten zie: http://www.persberichtenrotterdam.nl/uploads/persmap_finalisten.pdf

Veelgestelde vragen:
http://www.persberichtenrotterdam.nl/uploads/veelgestelde_vragen.pdf

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl