Direct naar de content

Finale Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden

Rotterdammers strijden om de Gouden stoeprand

In juni hebben ongeveer 70 straten en groepen een voorronde voor het Rotterdams Kampioenschap Stoepranden georganiseerd op verschillende plekken in Rotterdam. De winnaars van deze voorrondes strijden op woensdag 1 juli tussen 16.00-20.00 uur om de Gouden Stoeprand aan de Parklaan bij het Museumpark.

Stoepranden is tegenwoordig steeds minder in het straatbeeld te vinden. Het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden heeft hier verandering in gebracht. Inzet van het toernooi is om jong en oud, straten en gebieden met elkaar te verbinden met een simpel, maar sfeervol spel dat bovendien bijdraagt aan een kindvriendelijk en gezellige wijk.

Voorrondes
De organisatoren konden de 70 voorrondes organiseren met een stoeprandstraatpakket. Sport81 en Nijha stelden t-shirts, ballen, kunststof stoepranden en het spelregelboekje beschikbaar. Deelnemers aan de voorrondes konden zich inschrijven voor drie leeftijdscategorieën, namelijk jonger dan 10 jaar, 10 – 20 jaar en 20 jaar en ouder.

Finale
Op woensdag 1 juli 2015 strijden de winnaars uit de voorrondes tegen elkaar. Per categorie ontvangt de winnaar de Gouden Stoeprand. Naast de drie leeftijdscategorieën, is er ook een prominentencategorie. Bezoekers en deelnemers van de finales kunnen meedoen aan verschillende andere activiteiten, zoals werpen of slaan in een slagkooi voor honkbal en schminken. Ook zijn er luchtkussens en een podium met muziek.

Het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden wordt mogelijk gemaakt door OpZoomerMee, BuurtLAB, Thuis Op Straat en de gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl, 06-51003852.