Direct naar de content

‘Fiets het nieuwe Maasparcours!’

Nieuwe Maasparcours nog aantrekkelijker

Het Nieuwe Maasparcours is nu nog aantrekkelijker. Deze door bewoners uitgestippelde fiets- en wandelroute langs de Nieuwe Maas is op diverse plekken verbeterd. Vandaag hingen wethouder Pex Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid) en Frans Meijer (één van de initiatiefnemers) het laatste routebordje op bij de Veerhaven.

Het Nieuwe Maasparcours van 28 kilometer langs de noord- en zuidoever loopt van de Maastunnel in het westen tot aan de Van Brienenoordbrug in het oosten. De stad en de rivier laten zich langs deze route van hun indrukwekkendste kant zien. Of je nu fietser, wandelaar, skater of hardloper bent. De route komt langs oude pakhuizen en loodsen, Katendrecht en het groene Eiland van de Brienenoord. Delen van de route zijn rauw en ongepolijst, echt Rotterdams dus. Je kunt ook kleinere rondjes maken van 1,5 tot 3 kilometer. De begin- en eindpunten zijn dichtbij haltes van het openbaar vervoer en opstapplaatsen van de watertaxi.

Obstakels verwijderd
Vier enthousiaste bewoners maakten het parcours, dat in 2014 de steun van de gemeente kreeg. Sindsdien zijn langs de route grote en kleine knelpunten opgelost. In de weg staande hekken verwijderd, doorsteekjes op kruispunten gemaakt, paden doorgetrokken die ineens ophielden, fietsgoten aangebracht bij trappen en hobbelige klinkers vervangen door glad asfalt. De rivier is hierdoor steeds van dichtbij te bewonderen. Ook is ervoor gezorgd dat het Nieuwe Maasparcours toegankelijk blijft bij toekomstige ontwikkeling van locaties aan het water. Het Nieuwe Maasparcours en de laatste verbeteringen daaraan worden onderdeel van het Rivierenprogramma.

Bordjes langs route
Om het de fietsers, wandelaars en sporters nog makkelijker te maken, is de route nu gemarkeerd met ruim 120 bordjes. Van de route is een gratis plattegrond verkrijgbaar bij Rotterdam.Info (in het Nederlands en Engels), hotels en restaurants. De informatie over de route is ook te vinden op rotterdam.nl/nieuwemaasparcours.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Op de foto's ziet u wethouder Langenberg met de drie van de vier initiatiefnemers Ina Kleijwegt, Frans Meijer en Jan Oudenaarden. Wim Leusink was niet aanwezig.