Direct naar de content

Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer opent Feyenoordvak op Zuiderbegraafplaats

Voor Feyenoordsupporters is het vanaf volgende week mogelijk om een bijzondere laatste rustplaats te krijgen op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Met de onthulling van drie unieke Feyenoordmonumenten opent clubicoon Gerard Meijer, Feyenoord-ambassadeur voor het leven, op zaterdag 6 september het speciale Feyenoordvak.

Het gras in het Feyenoordvak op de Zuiderbegraafplaats komt rechtstreeks van het hoofdveld van Feyenoord. Hiervoor hebben wethouder Joost Eerdmans en Feyenoord directielid Mark Koevermans, onder toeziend oog van de grasmeester van Feyenoord, op zaterdag 5 juli 2014 de eerste spade in de grond van De Kuip gestoken.

Feyenoordmonumenten
Het Feyenoordvak biedt plaats aan een aantal particuliere en algemene graven, een columbarium en een strooiveld met origineel gras uit De Kuip. Op deze plek worden op 6 september drie unieke monumenten – voorzien van het logo van Feyenoord – onthuld. Deze monumenten kunnen onderdeel uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as.
Timmermans Natuursteen en Silent Stones, leveranciers van gedenkstenen, wilden graag een bijdrage leveren aan deze bijzondere rustplaats en schonken ieder een monument. In opdracht van de supportersvereniging van Feyenoord heeft Vasthouden (leverancier van 3D objecten) een gedenkmonument ontworpen dat bij het columbarium wordt geplaatst.

‘De club is je leven’
Het Feyenoordvak voorziet in een behoefte want het Feyenoord gevoel zit bij veel supporters in de genen. Daarom willen zij ook na hun dood verbonden blijven met hun club. Uitvaartverzorger Monuta verzorgt al langere tijd Feyenoorduitvaarten. Jeanet Wiegmann van Monuta Rotterdam is blij met dit initiatief: ‘De cirkel is nu rond, naast de Feyenoorduitvaart is er voor de supporters nu ook een speciale rustplaats gecreëerd in de Feyenoordsfeer.’

De eerste asverstrooiingen zijn op verzoek van nabestaanden van fervente Feyenoordsupporters al gepland.

Bijzondere wensen laatste rustplaats
De gemeente Rotterdam wil zoveel mogelijk ingaan op de wensen van Rotterdammers over hun laatste rustplaats. Rotterdam is een stad van verscheidenheid, waar mensen het verschil maken door hun cultuur, geloof en eigenzinnigheid. De Zuiderbegraafplaats is een rusthof dat ruimte biedt aan verschillende wensen voor een bijzondere laatste rustplaats.


Noot voor de redactie:

U wordt van harte uitgenodigd om op zaterdag 6 september 2014 bij de ceremonie op de Zuiderbegraafplaats aanwezig te zijn. Het adres is Slinge 50, 3084 EB Rotterdam.

Programma
10:00  uur: Ontvangst in de aula van de Zuiderbegraafplaats en welkomstwoord door Diana Philippo, manager Begraven en Cremeren van de gemeente Rotterdam.
10:15 uur: Wandeling naar het Feyenoordvak op de Zuiderbegraafplaats.
10:25 uur: Korte toelichting over het ontstaan van het Feyenoordvak door Cor Grootendorst, bedrijfsleider Zuiderbegraafplaats.
10:30 uur: Onthulling van de monumenten door Feyenoordambassadeur Gerard Meijer, met aansluitend korte toelichtingen door de drie leveranciers over het ontstaan en achtergrond van de monumenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl