Direct naar de content

Fenix Work Space: werkdorp op eerste verdieping loods Fenix II

Ondernemers gezocht die willen pionieren op Katendecht

Katendrecht heeft een nieuwe tijdelijke werklocatie: Fenix Work Space. Tot 2018 is dit een overdekt ‘dorp’ van werkruimten op de 1e verdieping van de loods Fenix II. Op deze verdieping is een grote ruimte beschikbaar om in totaal ongeveer 40 tijdelijke werkruimten te creëren. De muren van de hal zijn de natuurlijke begrenzing.

Fenix Work Space zoekt pioniers. Creatieve, culinaire of culturele ondernemers die willen werken volgens ‘WAT’. Working Apart Together! Soms zelfstandig. Vaak met z’n allen. Ondernemers die trots zijn op hun gemeenschappelijke werkplek en die de samenwerking niet schuwen en niet bang zijn van een beetje water of stof.

Wat is het aanbod?
Op het moment dat een huurder zich aandient, en niet eerder, bouwt de aannemer de werkruimte. Er zijn al units vanaf 10m2, helemaal afgestemd op de wensen van de huurder. Wethouder Schneider reed, als symbolische handeling, met een heftruck een unit. “Vooral het duurzaamheidsaspect spreekt me aan,” sprak hij. “De tijdelijke invulling draagt bij aan de ontwikkeling van Katendrecht, terwijl je de werkruimte aan het eind van de huurperiode mag meenemen naar een eventuele nieuwe locatie.” Inmiddels zijn er al verschillende tijdelijke huurders bij de Fenix Work Space ingetrokken. Van een barbier en een modeontwerper tot een illustrator en een locatiescout.

Transformatie Katendrecht en Fenixloodsen
Het roemruchte Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. Een grootscheepse ruimtelijke en economische herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. De tijdelijke verhuur van de loodsen en de verdere verdichting van Katendrecht komt ten goede van de economische dynamiek en levendigheid van het gebied. Tot de transformatie behoort ook het hergebruik van gebouwen met cultuurhistorische waarde zoals de Fenixloodsen.

De loodsen Fenix I en II liggen aan de Veerlaan tegenover het Deliplein en grenzen aan de noordkant aan de Rijnhaven met uitzicht op de Wilhelminapier. Fenix II heeft tot 1 februari 2018 een tijdelijke invulling. Daarna wordt het pand herontwikkeld. Ondernemers die nu al in Fenix II gevestigd zijn, zijn o.a. Fenix Food Factory, Posse espressobar, Codarts Circus Arts en Circus Rotjeknor.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Fenix Work Space: Frans Petersen, gemeente Rotterdam, 06 20202872, fg.petersen@rotterdam.nl, www.rotterdam.nl/fenixworkspace
Voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling Katendrecht: Deborah Haas, gemeente Rotterdam, 06 22954067, d.haas@rotterdam.nl, www.kunjijdekaapaan.nl