Direct naar de content

Feestelijke ontsteking kerstboomverlichting

Vrolijk kerstfeest in Rotterdam begint op vrijdag 12 december met het ontsteken van de verlichting in de kerstboom voor het stadhuis. Iedereen is van harte welkom op de Coolsingel waar om 17.00 uur het hoofdprogramma begint met een optreden van het grootste kinderkerstkoor van Rotterdam.

Ruim 200 kinderen afkomstig uit alle windstreken van de stad treden samen op met het kerstorkest ‘Ieder Kind een Instrument’ van de SKVR en de bekende artiesten Shirma Rouse en Monsif. De kinderen werken in hun optreden naar een muzikaal hoogtepunt toe waarbij ze samen met burgemeester Aboutaleb de kerstboomverlichting ontsteken.

25 jaar kinderrechten
Dit jaar is er tijdens de kerstceremonie speciale aandacht voor het 25 jarig bestaan van het Internationale Verdrag voor de Rechten van het kind. In opdracht van Unicef schreef ZangExpress samen met Monsif het lied ‘Heartbeat’ wat het koor ten gehore zal brengen. Het lied leert kinderen over hun eigen rechten en het belang van dit verdrag. Dit jaar steken de kinderen hun lichtjes aan voor kinderen voor wie een veilig thuis, onderwijs en gezond voedsel geen vanzelfsprekendheid zijn.

Foodfestival Sparkling Senses – TASTE
Het hoofdprogramma van het ontsteken van de kerstboomverlichting vindt plaats tussen 17.00 en 18.00 uur. Diegene die al eerder in de kerstsfeer willen komen, zijn vanaf 16.00 uur van harte welkom bij het foodfestival Sparkling Senses – TASTE bij het stadhuis. Een gedeelte voor het stadhuis wordt tijdelijk omgetoverd tot huiskamer waar bezoekers een gratis kop erwtensoep, warme chocomel, koffie en thee wordt aangeboden. Daarnaast treden er verschillende straattheaters op om de feestsfeer compleet te maken. TASTE duurt tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Samenwerking
Net als voorgaande jaren werkt het gemeentebestuur samen met Music Matters, ZangExpress en SKVR. Music Matters organiseert projecten om jonge Rotterdammers hun muzikale talent te laten ontdekken en ontwikkelen. Muziek is voor Music Matters hét middel om de positie van kinderen en jongeren in Rotterdam te versterken. ZangExpress leert op zo’n 100 Rotterdamse basisscholen leerkrachten zingen met hun klas en ontwikkelt op deze manier projecten zoals het kinderkerstkoor. De ongeveer 8.000 kinderen die meedoen aan het SKVR muziekeducatieprogramma ‘Ieder kind een instrument’ volgen op school wekelijks met de hele klas muzieklessen. Speciaal voor 12 december is een orkest samengesteld dat een aantal liedjes van het kinderkerstkoor begeleidt.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl