Direct naar de content

Feestelijke ontsteking kerstboomverlichting

Traditiegetrouw staat er dit jaar weer een prachtige kerstboom voor het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. Tijdens een feestelijke kerstceremonie op vrijdag 9 december ontsteekt burgemeester Aboutaleb de kerstlichtjes.

ZangExpress in actie voor 3FM Serious Request
De kerstceremonie wordt muzikaal omlijst met optredens van ZangExpress en singer-songwriter Anna Rune, YouTube-ster Karlijn Verhagen en rapper Monta. ZangExpress is een speciaal voor deze avond gevormd koor van 250 kinderen uit alle wijken van Rotterdam. Het koor komt dit jaar in actie voor 3FM Serious Request.

Dit jaar zetten 3FM en het Rode Kruis zich in om longontsteking tegen te gaan. Speciaal hiervoor schreef ZangExpress het lied ‘Laat ze daar niet stikken’. Kinderen in het hele land halen met dit lied geld op voor Serious Request, onder meer door zich te laten sponsoren als zanger(es) in het kinderkerstkoor.

De ceremonie is onderdeel van de programmering Winter in Rotterdam en #stadverwarmend, met kunstprojecten en livemuziek voor het winkelend publiek tijdens koopavonden in december en januari. De kerstceremonie is thuis live te volgen via een livestream op Facebookpagina Rdambinnenstad, waar ook meer informatie te vinden is over Winter in Rotterdam.

Programma

  • 17.00 uur – muzikaal optreden van het kinderkerstkoor samen met zangeressen Anna Rune, Karlijn Verhagen en rapper Monta
  • 17.45 uur – toespraak burgemeester Aboutaleb, aansluitend de ontsteking van de kerstboomverlichting
  • 18.00 uur – einde kerstceremonie.

Iedereen is van harte uitgenodigd.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl