Direct naar de content

Feestelijke Lintjesregen in Burgerzaal Stadhuis

EMBARGO tot 26 april, 13.00 uur

Burgemeester Aboutaleb reikt woensdag 26 april vanaf 10.00 uur namens Koning Willem-Alexander de Koninklijke onderscheidingen van de jaarlijkse Lintjesregen uit. De Lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis.

Cijfers
Dit jaar ontvangen 40 Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding. In totaal worden 24 mannen en 16 vrouwen onderscheiden.
De burgemeester reikt 2 keer Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit, 13 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 24 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden.

Andere gemeenten
Ook ontvangen twee inwoners van andere gemeenten hun lintje uit handen van burgemeester Aboutaleb. Hun verdiensten vinden plaats in Rotterdam, vandaar dat de uitreiking in het Rotterdamse Stadhuis plaatsvindt. Het gaat om twee benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast krijgt één Rotterdammer juist zijn lintje in gemeente Lansingerland. Hij wordt vanwege zijn verdiensten in Lansingerland daar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Afwezig
Twee mensen kunnen niet bij de uitreiking in de Burgerzaal aanwezig zijn. Zij ontvangen hun Koninklijke onderscheiding op een later moment. Burgemeester Aboutaleb zal hen beiden vooraf telefonisch informeren en feliciteren.

Bijzondere uitnodiging
Tot slot heeft burgemeester Aboutaleb nog een verrassing voor alle gedecoreerden. Zij mogen als gast van de burgemeester op Koningsdag samen met 1 introducé in een speciaal vak direct langs de route staan die de Koninklijke familie aflegt.

De Orde van Oranje-Nassau
Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Er zijn zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

Voor meer informatie of overzicht van gedecoreerden (onder embargo) kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Brigitta Keizer, telefoon 06 383 157 05 of mail bc.keizer@rotterdam.nl.