Direct naar de content

Extra lange editie Jeugdvakantieland

Vier weken speelplezier voor alle Rotterdamse kinderen

In samenwerking met:

Jeugdvakantieland gaat door deze zomer. Om alle Rotterdamse kinderen een zomervakantie vol fun, sport, spel en educatie te bieden duurt deze editie 4 weken in plaats van 2 weken. Van 3 tot en met 28 augustus zijn kinderen van 2 tot en met 12 jaar welkom in Rotterdam Ahoy.

Na een lange periode waarin evenementen door de maatregelen tegen het coronavirus niet konden doorgaan, kunnen alle Rotterdamse kinderen nu uitkijken naar Jeugdvakantieland. Het was even onzeker, maar de gemeente Rotterdam, Lodder Events & Sfeermakers en Rotterdam Ahoy zorgen er samen voor dat Jeugdvakantieland toch door kan gaan. Het is de 62e keer dat het grootste speelplein van Nederland in Rotterdam Ahoy staat.

Extra lange editie
De extra lange editie van het speelfestijn start op maandag 3 augustus en duurt tot en met vrijdag 28 augustus. Wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding en schuldenaanpak): “Het wordt een zomer vol activiteiten voor Rotterdamse kinderen. Van Zomercampus010 tot Jeugdvakantieland. De coronacrisis heeft veel impact op kinderen. De afgelopen maanden hebben zij veel onrust en onzekerheid ervaren. Kinderen volgden online lessen en konden niet onbezorgd met elkaar spelen of leuke activiteiten ondernemen. Ook gaan veel van hen dit jaar niet op vakantie. Om te zorgen voor een onvergetelijke vakantie in eigen stad, heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld voor een extra lange editie. Met de Rotterdampas kun je voor € 2,00 naar binnen. Zo houden we de entreeprijs laag en is een dag lang zorgeloos spelen ook mogelijk voor Rotterdamse kinderen wiens ouders niet zoveel verdienen.”

Oproep aan bedrijven
Op de enorme oppervlakte in en om Ahoy is er 30.000 m² speelplezier. Er is een groot waterpark, een stormbaan en in de hallen van Ahoy kunnen kinderen zich uitleven in de kermisattracties, leren ze paardrijden, computers slopen, dansen of volgen ze een make-up tutorial. Lodder Events & Sfeermakers organiseert Jeugdvakantieland en zet in korte tijd een spetterend speelparadijs neer. Toch kunnen ze ook nog wel wat hulp gebruiken. Natasja Hörnemann: “Door de extreem korte voorbereidingstijd zoeken we snel nog allerlei bedrijven en zzp’ers die leuke activiteiten voor kinderen kunnen organiseren. Ook jongeren van 16 jaar en ouder die een vakantiebaantje zoeken en die deze zomer de handen uit de mouwen willen steken, kunnen zich bij ons melden.”

RIVM-richtlijnen in Ahoy
Met de huidige RIVM-richtlijnen mogen kinderen gewoon met elkaar spelen en hoeven ze geen 1,5 meter afstand te houden. Voor volwassen geldt deze afstandsregel nog wel. Daarom wordt er gezorgd voor terrassen waar ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders op een veilige manier en met voldoende afstand van elkaar kunnen verblijven. Hier wordt uiteraard tijdens het gehele evenement rekening mee gehouden, dus mocht het zo zijn dat een ouder c.q. begeleider samen met hun kind in de rij moeten staan, of moeten helpen bij een activiteit, dan wordt dit geregeld volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarbij zijn er ook extra schoonmaakrondes voor sanitair en speeltoestellen. De entree is € 8,00 per kind per dag. Basisschoolleerlingen met een Jeugdvakantiepaspoort kunnen eenmalig voor € 6,00 naar binnen. (2 euro korting). Rotterdampashouders kunnen de hele maand onbeperkt voor € 2,00 per persoon per dag naar Jeugdvakantieland. (6 euro korting)

Afbeeldingen